Læsetid: 3 min.

Grønlands Landsting siger ja til uran fra Kvanefjeld

Ved at kalde uranen et 'biprodukt' fastholder man formelt det gældende forbud, men sikrer samtidig, at et australsk selskab kan åbne en mine i sydgrønland og tømme den for uran. I Narsaq vil beboere nu danne en forening mod minedriften med den tidligere borgmester i spidsen
29. november 2008

Siumuts ordfører Lars Emil Johansen var i sin ordførertale i det grønlandske Landsting "lynende klar". Den tidligere landsstyreformand slog utvetydigt fast, "at vi ikke ønsker uranudvinding, og at vi ikke mener, at tiden er inde til at give tilladelser til uranudvinding".

"De risici, der vil være forbundet med en direkte uranudvinding, vil være alt for store sammenlignet med de potentielle fordele. Man skal aldrig fremme en udvikling, der indebærer flere risici end potentielle fordele," sagde Lars Emil Johansen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu