Læsetid: 3 min.

Stærk lobbyisme betyder flere pesticider

Fødevarekrisen giver pesticid-lobbyen vind i sejlene. EU-parlamentarikerne har opgivet meget hårdere regler for giftige sprøjtemidler. Lobbyisterne kører skræmmekampagner med falske tal, lyder kritikken
7. november 2008

Truslen om stigende fødevarepriser er den primære årsag til, at nye regler for brugen af pesticider i Europa er blevet langt mere udvandede end de europæiske parlamentarikere oprindeligt havde lagt op til.

Efter over et års tovtrækkeri både internt og med EU's 27 miljøministre blev parlamentets miljøudvalg onsdag enige om et kompromis, som nu i efteråret skal falde endeligt på plads med miljøministrene i Rådet.

Men europaparlamentarikerne har været tvungne til at slække markant på den grønne fane de ellers holdt særdeles højt, da de blev præsenteret for Kommissionens pesticidforslag første gang.

Stærk lobby

Ved den første behandling fik parlamentet igennem, at en lang række stoffer som menes at kunne fremkalde kræft, arvelige skader og forringe forplantningen eller skade fostre helt skulle bandlyses, men nu har parlamentarikerne godkendt, at der kan søges undtagelser til den regel, hvis man kan bevise, at stoffet er nødvendigt i forhold til at bekæmpe en alvorlig plantesygdom.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu