Læsetid: 1 min.

Barack Obama årets person

TIME Magazine har valgt USA's 44. præsident som 'Person of the Year 2008'
TIME Magazine har valgt USA's 44. præsident som 'Person of the Year 2008'
17. december 2008

Det kunne næsten ikke være anderledes. Med den måske mest overraskende valgsejr i amerikansk historie, var Barack Obama umulig at komme udenom for det amerikanske nyhedsmagasin.

Efter en helt utrolig, næsten to år lang valgkamp blev senatoren fra Illinois valgt som den første sorte præsident i USA - på trods af spinkel erfaring, elitære manerer og superfavoritten Hillary Clinton som modstander hos Demokraterne.

Mest markante person

TIME Magazine sætter ved udgangen af hvert år navn på den person, som nyhedsmagasinet mener har sat det største aftryk på året, der er gået. Og ikke nødvendigvis i på en positiv måde. I 1938 faldt valget på Adolf Hitler.

Sidste år gik æren til Vladimir Putin. I 2006 var TIME's 'Person of the year' os alle sammen - på grund af den eksplosive aktivitet i sociale medier og blogs på internettet.

Læs TIME Magazines vinderinterview med Barack Obama.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Martin Hegelund

Det var da et godt selskab, han er kommet i!

Uden at drage nogen sammenligning mellem politik og formål kan der faktisk drages mange paralleller mellem Barack Obama og Hitler.
Obama har en enorm tilslutning, hvor han ophøjes til et idol eller et gudebillede. Han forsøger at redde USA midt i økonomisk afmatning, og så er mange af hans idéer efter amerikansk målestok revolutionære.

At han har fået titlen er fuldt fortjent. Det var overraskende at en så kontroversiel mand gik hen og vandt over Clinton. Men McCain og Palin ville have været mindst ligeså kontroversielle, hvis de havde vundet!