Note
Læsetid: 1 min.

Mary Schapiro chef for SEC

Udland
19. december 2008

Den erfarne finansembedsmand Mary Schapiro bliver ny chef for den amerikanske tilsynsmyndighed for finans- og børsinstitutioner, SEC. Det siger kilder tæt på den kommende præsident, Barack Obama.

Mary Schapiro har tidligere være ansat i SEC. Det var under præsident Ronald Reagan i 1980'erne, hvor hun var kommissionær. SEC er i efteråret blevet kraftigt kritiseret for at ikke at være effektiv nok til at føre tilsyn med penge og finansinstitutioner på Wall Street i New York, hvor adskillige opsigtvækkende krak har ført til den globale finanskrise. SEC er også blevet kritiseret for ikke at have grebet ind mod finanssvindleren Bernard Madoff, som anklages for at have svindlet 50 milliarder dollar, 280 milliarder danske kroner over de seneste 10 år.

ritzau/AFP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her