Læsetid: 1 min.

'Jeg tager ansvaret'

Birthe Rønn ønskede i går ikke at uddybe, hvorfor hun var utilpas, da hun skrev under på de administrative udvisninger. Trods betænkeligheder ved gældende lov afviser integrationsministeren at sætte de administrative udvisninger i bero
Birthe Rønn Hornbech ville ikke uddybe sin kritik af, at der er gået for meget -politistat- i de nuværende regler omkring administrative udvisninger, da oppositionen i går havde indkaldt hende til samråd.

Birthe Rønn Hornbech ville ikke uddybe sin kritik af, at der er gået for meget -politistat- i de nuværende regler omkring administrative udvisninger, da oppositionen i går havde indkaldt hende til samråd.

Anders Debel Hansen

Udland
4. december 2008

Oppositionen gik forgæves, da de i går søgte at få integrationsministeren til at uddybe den utilpashed, som Birthe Rønn med egne ord havde, da hun skrev under på den administrative udvisning af de to tunesere.

"Det er sager, der ikke kan udtales nærmere om her i Folketinget," sagde ministeren og henviste til, at regeringen på hendes foranledning har nedsat et udvalg, der skal ændre reglerne for den form for udvisninger.

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen fik heller ikke svar på sit andet spørgsmål, nemlig hvad Birthe Rønn mente, da hun til Politiken beklagede, at der er for meget 'politistat' i de nuværende regler på området.

Vil ikke rende fra noget

Til trods for at Rønn tidligere har forklaret sine underskrifter med, at hun blot handlede efter henstilling fra daværende justitsminister Lene Espersen (K), var der i går andre toner:

"Jeg tager ansvaret for det, jeg gør, og jeg har ikke prøvet at rende fra noget som helst," lød det fra ministeren, som gentagne gange pointerede, at hun gennem det nedsatte udvalg vil se på behovet for at ændre reglerne.

Men til trods for at integrationsministeren altså føler behov for at gå den nuværende lovgivning efter, afviste hun at sætte eventuelle administrative udvisninger i bero:

"Jeg handler efter den lov, vi har, men jeg er i min gode ret til at undersøge om det kan gøres bedre," sagde Birthe Rønn.

Morten Østergaard (R) fik dermed ikke det efterlyste tilsagn fra ministeren om at indstille udvisningerne, indtil loven er gået efter i sømmene.

"Hr. Morten Østergaard kan kun få at vide - og det er en konstatering og ikke et tilsagn - at jeg handler efter den til enhver tid gældende lov," fastslog Rønn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

'Jeg tager ansvaret'

- Så er der ikke noget at komme efter...

Som minister følger jeg loven..

Det er da ellers ikke noget hun har gået meget op i, på det sidste...

Dorte Sørensen

BRH er efter min mening trængt op i en krog, hvilket siger mig at Terrorlovgivningen trænger til et eftersyn hurtigst muligt.
Hun er gået i Fogh Rasmussens net og kan ikke tillade sig offentligt at komme med sine egne bekymringer over Terrorlovene. Dem var BRH ellers sammen med flere forhånd værende topfolk fra PET for ikke at tale om menneskeretseksperter og flere universitets jurister kritiske overfor omkring vedtagelsen af den 2. Terrorlov.