Læsetid: 4 min.

Bruger Israel bandlyste bomber?

Meget peger på, at Israel bruger de i civil-områder ulovlige fosforbomber, og at nye 'smarte' og dødeligt effektive våben skal skaffe Israel en 'komplet løsning'
En palæstinenser, såret ved angrebet på en FN-skole i Gazastriben i går, bæres væk fra de sønderbombede bygninger. Omkring 40 personer blev såret.

En palæstinenser, såret ved angrebet på en FN-skole i Gazastriben i går, bæres væk fra de sønderbombede bygninger. Omkring 40 personer blev såret.

Ismail Zaydah

Udland
7. januar 2009

BEIRUT - Sjældent har udtrykket 'asymmetrisk krig' været mere dækkende end i Gaza lige nu, hvor de israelske styrker, i følge fungerende premierminister Ehud Olmerts udsagn til den franske præsident Sarkozy, går efter en "komplet løsning."

"Før den sidste våbenhvile havde Hamas missiler med 20 kilometers rækkevidde," sagde Olmerts talsmand, Mark Regev, til CNN, "ved våbenhvilens afslutning havde de missiler med 40 kilometers rækkevidde. Vi tillader ikke, at de efter en næste våbenhvile har missiler med 60 kilometers rækkevidde."

Således spændte den israelske talsmand endnu en gang kærren foran æslet ved at lade underforstå, at Hamas-arsenalet snart vil matche Israels højteknologiske krigsmaskine.

Og ganske vist kunne de islamiske militante, der efter landkrigens eskalering har lagt uniformerne, tirsdag affyre 30 raketter mod israelske mål, hvoraf én slog ned i byen Gadera 36 km. fra grænsen til Gaza. Men at der er enorm våbenteknisk afstand mellem israelerne og deres arabiske opponenter, har også denne krig demonstreret, som det var tilfældet i Libanon i 2006 og i øvrigt i Gaza samme år.

Den gang afprøvede israelerne en helt ny bombe med en hidtil uset infam effekt, og meget tyder på, at dette våben, kaldet DIME (Dense Inert Metal Explosive) og bestykket med tungmetal-partikler, også er i anvendelse under denne krig. I hvert fald har lægerne på Gazas skadestuer været forundrede over, at talrige døde og sårede kom ind med udsædvanligt voldsomme kvæstelser - ikke kun afrevne lemmer, men i visse tilfælde med hele underkroppen amputeret i ét snit.

Voldsomme skader

Den ene af to norske læger, der arbejder i Gaza i disse dage og uger, Mads Gilbert, siger til det palæstinensiske 'Press TV': "Vi har klare beviser for, at israelerne anvender en ny type højeksplosiv bombe - DIME - der indeholder tungsten-legeringer (der kan have negativ strålings-effekt, red.)."

En anden norsk læge i Gaza, Erik Fosse, har beskrevet den nye bombe i Norges Radio: "Vi (har) set skader fra en helt ny type våben, som giver en voldsom trykbølge, og som har blæst hele underkroppen væk på flere patienter."

Fosse tilføjede: "Den slags skader kræver selvfølgelig langvarige og omfattende operationer."

Og ganske vist er denne DIME-bombe så ny, at den ikke er klassificeret på nogen liste i Genève-konventionen, men den synes at have været afprøvet i Gaza - og med til vished grænsende sandsynlighed også i Libanon i sommeren 2006.

I oktober samme år sendte Italiens statslige RAI-tv et dokumentarprogram om "et våben svarende til det, der er udviklet af det amerikanske militær og har betegnelsen DIME, og som eksploderer med voldsom dødelig effekt, men indenfor en relativt lille radius".

Den israelske avis Haaretz skrev om det italienske tv-program og citerede en israelsk generalmajor af reserven, Yitzhak Ben-Israel, for udtalelsen om, at "en af idéerne bag dette våben er at ramme dem, der er målet, uden at forårsage skade på forbipasserende eller andre personer." Han tilføjede: "Der er tale om en teknologi, der tillader udsøgning af meget små mål."

Der er altså tale om en flyvende anti-personel bombe bestykket med, hvad der beskrives som mikroskopiske partikler af tungsten, kobber, zink og tin, der borer sig ind i ofret, men er så 'pulveragtigt, at det ikke kan registreres ved røntgen'.

Det italienske tv-hold lod prøver fra Gaza i sommeren 2006 analysere på et universitet i Parma, hvor man konkluderede, at våbnet havde "en meget høj koncentration af kulstof, tungsten, kobber og aluminium' hvorfor det var sandsynligt, at der var tale om DIME-bomben."

Ifølge den israelske avis Jerusalem Post, bombes Gaza desuden med et relativt nyt våben, den såkaldte GBU-39, en bore-bombe, der kan trænge igennem 90 cm. stål-armeret beton og blev leveret i efteråret af USA. GBU-39 er konstrueret til at kunne gennembore armerede bunkere i Iran i tilfælde af en væbnet konflikt om Irans atomprogram.

Militæret benægter

I Gaza blev bomben brugt til at ødelægge Hamas-institutioner og ministerier i Gaza By og mod tunneller i Rafah-området, som Hamas har benyttet til indsmugling af missiler. Desuden siger arabiske og palæstinensiske kilder, at Israel anvender de såkladte hvide fosforbomber, der er ulovlige i civile områder ifølge Genève-konventionen af 1980.

Dette benægtes dog af en militær talsmand, kaptajn Ishai David, der siger: "Israel bruger ammunition, der er tilladt under international lov." Han afviser at oplyse noget om den ammunition, israelerne i øvrigt anvender.

Den hvide fosforbombe udlægger et tykt hvidt røgslår i åbne områder, der gør det muligt for infanteri og panserstyrker at rykke uset frem, og denne anvendelse er ikke forbudt i Genève-konventionen, hvorimod bomben er bandlyst i beboede områder på grund af dens ondartede forbrændings-effekt. Fosfor-massen ophører ikke med at at brænde ved hudkontakt, men borer sig ind under huden, ofte til den når knoglen.

Israel har indrømmet, at den hvide fosfor-bombe blev brugt i Libanon-krigen i sommeren 2006. Også amerikanske og britiske styrker i Irak har benyttet dette våben.

Hamas-talsmanden Abu Obeida erklærede i går, at den islamiske modstandsbevægelse vil "fortsætte i mange måneder med at angribe Israel med raketter."

Det var i går ikke muligt at komme igennem til læger i Gaza. E n libanesisk kollega i Gaza tog sin mobiltelefon, men da han ikke umiddlebart kunne genkende Informations korrespondent på stemmen, slukkede han den hastigt. Mobilopkald kan være livsfarlige, hvis nogen med den relevante teknologi vil spore den talende person.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Israel har fået store og alvorlige problemer ,- og det mindste er med Hamas...

Den verdensomspændende sympati for jøderne der var en følge af Nazi Tysklands brutale og umenneskelige overgreb er ikke mere til stede.

Israel har (endnu engang) vist sin barbarirske og dyriske fremfærd mod over hundredetusinde uskyldige civile, alt sammen i demokratiets hellige navn, - i sandhed et misbrugt begreb.

Dette vil aldrig kunne tilgives, uagtet motiv og årsag.

Enig med Erik Jensen. Jeg opfordrer hermed til boykot af alle israelske varer. Her følger en liste så folk kan se konkret hvad det drejer sig om.

FOOD:
Ben & Jerry's Ice cream
Burger King
Coca-Cola products (Dasani Water, Minute Maid, Dr. Pepper, Bacardi, Sprite, Fanta, Sunkist, Kia Orta, Vitamin Water)
Danone
Domino's Pizza Intl
Dunkin Donuts
Fruitopia
Heinz Ketchup
KFC
Kitkat
Maggi
McDonald's
Nestle (Nescafe, Crunch, Haagen Dazs ice-cream, Yoplait yogurt, Libby's, Perrier)
Pepsico products (7up, mountain dew, Frito Lay, Tropicana, Quaker, Gatorade, Sierra Mist, A&W Root Beer)
Pizza Hut
Planet Hollywood
Sara Lee
Starbucks
Subway
Taco Bell

CLOTHES:
Banana Republic
Calvin Klein
Champion
Donna Karen NY (DKNY)
Express
GAP
Giorgio Armani
Hanes
Hugo Boss
J. Crew
JC Penny
Kate Spade
New York and Company
Marx and Spenser
Old Navy
Ralph Lauren
The Limited, Inc.
Timberland
Tommy Hilfiger
United Colors of Benetton
Victoria's Secret
Wonderbra

BEAUTY:
Bath and Body Works
Clinique
Estee Lauder
Garnier
Johnson and Johnson
L'Oreal
Lancome
Mabelline
RedKen
Revlon

HOTELS:
Days Inn of America
Hilton International Co.
Holiday Inn Worldwide
Hyatt Intl Corp.
Marriott Hotels
Raddison Hotels Intl.

ELECTRONICS:
AMD
Caterpillar
General Electric (GE)
HP
IBM
Intel: (Celeron, Pentium, Itanium)
Motorola
Nokia
Polaroid
Siemens
Texas Instruments

OTHER:
AOL/Time Warner
Chapters and Indigo Bookstores
Citibank (NY)
CNN
Disney
FOX
Home Depot
ICQ
KIMBERLY-CLARK (Huggies, Kotex, Kleenex)
Merrill Lynch
National Geographic
The White Barn Candle Co.
Time Magazine
Toys R Us, Babies R Us

BOYCOTT ISRAEL! - BOYKOT ISRAEL! (google-keywords)

*Israelske og Israel-venlige varer, naturligvis. Ikke alt på listen findes inden for deres grænser.
Beklager fejlen.

*firmaer

duh... jeg er sgu lidt træt i aften må jeg sande :*)

Heinrich R. Jørgensen

Marks & Spencer Group Plc. (ikke "Marx and Spenser") er et britisk aktieselskab, registreret på London Stock Exchange. Hvilken tilknytning har de til Israel, udover at der findes en Israelsk filial?

(der er filialer i ca. lande, dog ikke Danmark).

Heinrich R. Jørgensen

... i ca. 30 lande ...

Det virker som om, at det er nemmere at boykotte Hamas.

Kan vi ikke få en liste over, hvad de har beriget verden med udover iranske raketter og selvmordsbombere. LOL.

Heinrich R. Jørgensen

Enig med Kim Vibe - lad os boycotte religiøst vanvid, kollektivt selvmord og idioti.

Det kan Hamas få lov til at beholde for sig selv.

Thomas Knudsen

Til Markus Lund: Hvis dit budskab skal have nogen effect bliver du nødt til at komme med en gennemarbejdet liste. De fleste af de firmaer har ikke noget specelt med Israel at gøre.

Jeg kan kun opfordre alle til at støtte palæstinensernes forsvar imod de israelske drab på palæstinensiske børn og cicile palæstinensere i almindelighed. Og selvfølgelig også Israels forsvar imod Hamas

Israel har en regering, et politi, en hær, et retssystem og et statsapparat
Palestinenserne har ikke nogen af delene og de forsøg på at få et statsapparat op at stå er bogstavelig talt blevet bombet ned.

Derfor kan Israelerne hæmningsløst stjæle land og bombe.

så nej, Kim Vibe. Der er ikke meget, du kan boycotte i palæstina. De har ikke engang mad nok til sig selv.
hvis du mener, at de skal nægtes den minimale nødhjælp, som de får --- ja så tror jeg det gerne om dig

Ja, hvis de så bare havde brugt fem flade ører på at opbygge et statsapparat, men i stedet har de valgt en terrororganisation til at repræsentere sig og brugt det hele på raketter. Flot.

Anaïs Levassor

Kim Vibe, hvis det er den slags boykot, der nu er kommet på banen, så lad os endelig også boykotte Israels fosforbomber, deres manglende respekt for menneskerettighedskonventioner, deres mur og deres checkpoints, deres pigtråd og deres hindring af basale fødevarer, vand og energi i at nå frem til Gaza. Og så deres virkelig konstruktive øje-for-mange-flere-øjne-logik, ej at forglemme. Israels Likud-parti er mindst lige så ekstremistisk som palæstinensernes Hamas.

Jannik Sørensen

Gad vide om Hamas ville bruge DIME-bomben, hvis de havde den?

En boykot af Israel er en fantastisk idé. Vi bliver nødt til at presse Israel til at respektere helt basale menneskerettigheder og afslutte besættelsen af Vestbredden af Gazastriben.

En effektiv boykot er dog nødt til at være noget mere målrettet end den ovenstående boykotliste lægger op til.

En rigtig god idé er at tage udgangspunkt i den opfordring til boykot som et samlet palæstinensisk civilsamfund har udsendt:

http://www.bdsmovement.net/

niels christian bech-jensen

hmm. jeg tror du har lavet en fejl eller to. de listede producenter er ikke israelske.
vil du i virkeligheden boykotte US? så skriv dog det i stedet. et andet sted.

tsk tsk. "aktivister" I er sgu aldrig de skarpeste.

Per Holm Knudsen

Kim Vibe: men i stedet har de valgt en terrororganisation til at repræsentere sig og brugt det hele på raketter.

Glem ikke at mange af Israels ledere har været fuldblodsterrorister, at Israel idag udøver statsterrorisme, at de danske frihedskæmpere blev betegnet som terrorister, Nelson Mandela osv.

Terrorist i dag - præsident i morgen.
Som begrebet terrorist efterhånden anvendes giver det ingen mening, ud over: "Dig kan jeg ikke lide!"

Per Holm Knudsen

Boykot Israel findes også i en dansk udgave.

Hvor mange raketter skal en demokratisk stat finde sig i, før den kan få lov at slå igen?

Hvor mange raketter skal en demokratisk stat finde sig i, før den kan få lov at slå igen?

Levassor,

Palæstinenserne i Gaza er ikke lukket inde. De har fri grænseadgang til Ægypten. De har for første gang i historien fået deres egen stat, og de er tydeligvis på ingen måde i stand til at forvalte den.

Man kan sammenligne dem med kosovarerene eller de bosniske muslimer. De kan sagtens finde ud af det uden at fyre raketter af. Vel at mærke på trods af at deres grænseovergange til Serbien også er lukkede.

Per Holm Knudsen

Kim Vibe

»I brænder mine oliventræer, ødelægger mit hus, tager mit job, stjæler min jord, sætter min fader i fængsel, dræber min moder, bomber mit land, lader os alle sulte, ydmyger os alle. Men – det er min skyld – jeg skød en raket tilbage!«

Kim Vibe. Du lever i en illusorisk verden, hvor vesten er god og retfærdig.
og undermenneskene reagerer irrationelt på vores godhed.
Hvis ikke dette paradis, som du lever i, var falsk, så ville det da være dejligt for mig og andre også at leve i det,.

Kim,

det med den frie grænseovergang til Ægypten er løgn så det driver. Ægypten holdt den meget tæt lukket efter samtale med Israel. Mubarak kan nemlig ikke lide Hamas da han selv står med demokratisk valgte islamister i landet som jo nødigt skulle få ideer.

Thomas,

Ohh neej, kunne ægypterne heller ikke lide terrorister. Mærkeligt som alle i nærområdet har et problem med disse "ædle frihedskæmpere."

Per,

Det er klassisk arabisk klynkeri. Den dag de kommer over det, stopper konflikten.

Der er tusind af den slags historier bare i Europa fra det tyvende århundrede, men vi kom videre.

Det er mere hans problem med demokratiet og hvem der lige er blevet valgt, der plager Mubarak.

Lars Peter Simonsen

Nu har Israel fået sin egen Endlösung...
Det kan nok glæde nogle, ikke sandt Kim Vibe?

Dorte Sørensen

Ville den hurtigste og mest effektive måde at løse konflikten på ikke være at sende en FVN fredsbevarende styrke ud på 1967 grænsen og lade den blive der til parterne har lært at leve sammen. Det var FN der oprettede Israel ,så må det også være FN ,der løser konflikten så både jøder , kristne og muslimer kan leve i fred og i 2 ligeværdige selvstændige stater.

Per Holm Knudsen

Kim Vibe: Det er klassisk arabisk klynkeri.
Er det fordi du betragter arabere som undermennesker, lige som du kalder afghanere for skægaber?

"en af idéerne bag dette våben er at ramme dem, der er målet, uden at forårsage skade på forbipasserende eller andre personer." Han tilføjede: "Der er tale om en teknologi, der tillader udsøgning af meget små mål."

Hvis dette er sandt så må det jo tages som en bekræftelse på at en anden udtalelse er usand; nemlig at de går varsomt frem og tilstræber ikke at ramme civile!
Hvilken en af delene er sande? Ingen..
Godt skrevet!
og tak for mange gode links fra kommentatorerne :)

Simon,

Hvis Israel havde ønsket en endlösung, ville det have været en ganske enkelt sag. Etnisk udrensning og folkedrab er ikke en videnskab. I stedet har de i 50 år nærmest været eftergivende.

Per,

Næh. Det er en konstatering af, at arabere klynker mere end folk fra andre kulturer.

Iøvrigt er DIME bomber netop konstrueret til at lave mindre eksplosioner for derved at undgå utilsigtede civile tab.

Per Holm Knudsen

Kim Vibe: Det er en konstatering af, at arabere klynker mere end folk fra andre kulturer.

Hvordan er du nået frem til det, har du nogen kilder eller er det bare personlige idiosynkrasier?

Jeg nu ellers ofte, at man høre om den danske klynkementalitet!

Det er såmænd helt selvoplevet efter et års udstationering i mellemøsten.

Arabere sparker nedad og slikker opad som intet andet folkefærd, jeg har oplevet.

Den officielle danske politik i forhold til Israel og Gaza m v forekommer mig at være rimelig og rigtig - Israel er en folkeretlig anerkendt stat og landet må have lov till at værge for sig over for dem, der vil udslette det. Det overordnede mål må være at få fredsprocesserne igang igen når den aktuelle tragiske konflikt er overstået.

Hamas savner realpolitisk sans - eller også har de en særdeles veludviklet sådan, og stræber mod at knuse alle fredsbestræbelser i området. Set i bakspejlet ser det lidt ud som om, at Hamas ønskede at provokere en israelsk reaktion for at holde "gryden kogende" ( det er vist Hamas , der politisk taber mest ved en eventuel fredaftale.)

Michael Sølvvig

Zionistiske trolde som Kim Vibe og hvad de ellers kalder sig når de dukker op i tråde i DK og andre lande er ret så utålige fordi de ikke debatterer men propaganderer og af samme grund er de næppe værd at tale med.
Kim Vibe synes dog af en lidt anden slags end den klassiske der fra centrale kilder har mængder af materiale at citere så deres indlæg bliver meget lange.

PS: Israel værger ikke for sig. Det er løgn og propaganda og desværre noget som vor pinlige udenrigsminister siger i officielle udtalelser. Han må da vide at Hamas raketter er en protest mod belejringen af Gaza og likvidering af Hamasledere. Eller har fantast Espersen og fru Pia helt erobret den bette Pers hjerne - den var ellers ret stor engang
Den lange liste over firmaer hvis produkter man skal undgå er jo nok også firmaer der giver store dele af overskuddet til Israel og som sådan er det vel ok ikke at lægge sine kroner i den kurv.

Synes bare man skal være sikker. Feks er det vel næppe alle jøder der giver penge til staten Israel.

Michael Sølvvig

Sidste seks linjer hører til før PS...Beklager

Det er jo nærmest evnesvagt.

Hvis Israel havde ført zionistisk politik, havde der ikke været nogen klynkende palæstinensere tilbage. IDF havde stået ved Nilen og Tigris.

Heinrich R. Jørgensen

Michael Sølvvig,

der findes mange trolde på disse sider, dog mest DF trolde, der derfor også fungerer som zionisttrolde. Og ja, de fleste lader til at citere et mammutværk med præfabrikerede tåbeligheder...

Du tager dog fejl mht. Kim Vibe - han er både en eksisterende person, og har sammenhængende holdninger, har ved selvstændig tankevirksomhed er nået frem til. Hvis du antager Kim for at være en af de sædvanlige spamtrolde, finder du aldrig ud af, hvad Kim mener, og slet ikke hvorfor.

Inger Sundsvald

Hvad ville der mon ske, hvis det internationale samfund brød alle barrierer og bombarderede Gaza med fødefarer, vand, medicin og alle fornødenheder?

Ville civilbefolkningen mon ikke protestere mod Hamas og nægte dem at opstille raketter i ly af skoler, beboelsesområder og lign., som de angiveligt gør?

Eller ville det bare styrke Hamas, der gennem terror havde tvunget verden til at makke ret.

Det er det med den politiske realitetssans, Inger.

Jens Thorning

At arabere "klynker" er sådan set rigtigt, det er jo en tendens, der er helt fundamenatl og gennemgående i et af kulturens litterære hovedværker 1001 og en Nat med dens inaktive hjælpeløse, selvmedlidende helte. Men hvis det er tilladt, så må det også være lovligt at tale om jødisk selvforståelse ud fra den ekstreme militarisme i Judas Maccabæus-delen af Bibelen (som er censureret ud i de fleste nye udgaver), og der er ikke langt til finnknivor og fulde svenskere.

Måske bliver det Danmark, der som første land i verden afskaffer al politisk korrrekthed, takket være, ikke den åbenbart helt glemte Flemming Rose, men den mere medieegnede Kurt Westergaard.

Anaïs Levassor

Kim Vibe "Iøvrigt er DIME bomber netop konstrueret til at lave mindre eksplosioner for derved at undgå utilsigtede civile tab."

Og dog Har DIME-bomben såret og dræbt civile i tusindvis. I øvrigt er det ulovligt at bruge DIME-bomben i civil-områder.

"men i stedet har de valgt en terrororganisation til at repræsentere sig"

Det kan da ikke komme bag på nogen, at palæstinenserne valgte Hamas. Det var Israel, der i sin tid skabte Hamas, og det er Israel, der ved deres måde at behandle palæstinenserne på har sikret Hamas tilhængere. En stor del af det palæstinensiske folk, indbyggerne i Gaza f.eks. har sandsynligvis slet ikke haft overskuddet til at vælge efter ideologi. De valgte Hamas, fordi partiet syntes mindre korrupt end andre partier og dermed virkede til at kunne sikre, at al nødhjælpen kom ud til befolkningen frem for bare at tæres af magthaverne. Andre palæstinensere er sikkert blevet så desperate og hadefulde som resultat af, Israels undertrykkelse af dem de sidste mange årtier, at de valgte Hamas af ideologiske årsager.
Israelerne lever derimod under gode vilkår, og de fleste er i modsætning til mange palæstinensere veluddannede - ikke desto mindre vælger de Likud-partiet. Men det bebrejder du dem ikke, Kim Vibe. Desuden tyder meget på, at krigen mod gaza er valgstrategisk. Likud-partiet tyer til krig for at sikre sig israelernes stemmer. Og israelerne vælger helt sikkert efter ideologi.

Inger Sundsvald

"I øvrigt er det ulovligt at bruge DIME-bomben i civil-områder" + øvrige argumenter.

Det gør ingen forskel for Kim Vibe. Man må være realistisk, hvilket betyder komplet ufølsom m.h.t. de udsatte menneskers lidelser.

Politisk korrekthed? Død og borte i regeringskontorerne.

Kim Vibe er, som han har bekræftet i en anden 'tråd', presseofficer i den danske afdeling af den transnationale militærorganisation under USAs ledelse, NATO, hvor man arbejder med at udvikle 'high-tec' våben egnet til at føre fremtidens 'bykrige' med, og når han sådan 'etnisk set' "sparker nedad og slikker opad", kan det vel betegnes som 'militær disciplin'?

Inger Sundsvald

Ja, dødens købmænd, penge- og magtmennesker samt de virkelig paranoide har det ikke nemt.

Inger Sundsvald

Rettelse: ”har det ikke nemt” = har fede tider.

Tjae..,
når Kim skriver:
"...Hamas, der gennem terror havde tvunget verden til at makke ret." ,
kan man også spørge, om det er udtryk for, at han har mistet sin "politisk realitetssans" eller om han "klynker"?

Inger Sundsvald

”udvikle 'high-tec' våben egnet til at føre fremtidens 'bykrige'”.

Det har jo ofte undret mig, at denne form for beskæftigelse (som presseofficer) er værd at betale en løn for, når det drejer sig om udbredelse af det gode budskab om bl.a. ’realitetssans’ i denne slags fora.

Her på sitet er der vist ikke andre end de sædvanlige som klapper i hænderne.

Levassor:

"Og dog Har DIME-bomben såret og dræbt civile i tusindvis. I øvrigt er det ulovligt at bruge DIME-bomben i civil-områder."

Skal vi lige få understreget, at det ikke er ulovligt at bruge DIME-bomber i civile områder. Det er det, de er konstrueret til, nemlig at bombe militære mål i civile områder, hvor deres mindre sprængningseffekt giver færre utilsigtede civile tab.

Mark,

Det var en kommentar til Ingers naivt lalleglade julemandsscenarium.

Sider