Læsetid: 2 min.

Fanget i midten

Israelerne er stolte af, hvad de har opnået i Gaza - er de også stolte af at have slået så mange skyldige børn ihjel?
Udland
13. januar 2009

GAZA BY - I dag kom min far og min bror forbi for at se, om vi var okay oven på nattens bombardementer. Jeg aner efterhånden ikke, hvilken dag eller hvilken dato det er.

De sidste to uger har været de længste i mit liv. Jeg bad dem om at skynde sig tilbage, for ingen ved, hvornår den næste bombe falder. Vi sagde farvel til hinanden, som skulle vi aldrig ses igen.

Shimon Peres, denne fredens mand, sagde i dag, at Israel på disse 16 dages krig mod terror har opnået mere, end de har været i stand til de sidste 16 år. Israelerne er stolte af, hvad de har opnået i Gaza. Israelerne er stolte af at have lagt Gaza i ruiner og efterladt 1,4 millioner mennesker uden vand og varme. Er de også stolte af at have slået så mange skyldige børn ihjel? Børn, som ikke har gjort noget som helst, som er blevet dræbt, mens de gemte sig i deres hjem eller flygtede med deres familier til et sted, de troede, var mere sikkert.

Skræmmende billeder

I dag har vi haft elektricitet i nogle timer og tændte straks for tv for at se, hvad der foregår. Jeg græd, da de filmede de sårede børn på hospitalet. Mange af dem ude af stand til at bevæge sig, nogen uden arme, andre uden ben eller øjne.

En snart 14-årig pige fortalte, at hun havde leget på taget af familiens hus sammen med sine mindre søskende og nogle kusiner, da et fæ smed en bombe.

"Og nu er jeg her, som I kan se, uden begge mine ben."

En dreng på knap 13 fortalte, hvordan han og hans familie var taget hjem for at prøve at redde nogen af familiens ejendele, da et missil ramte dem, og han mistede begge øjne.

Jeg græd som pisket, da jeg så ham. Hans øjne fra fuldstændig borte, det var så uhyggeligt og sørgeligt.

Alle taler om de våben, Israel bruger i denne krig. Fosforbomber, bomber, der brænder alt væk, og nogen, der afgiver et frygteligt lufttryk, som river arme og ben af folk.

Ingen kan tilsyneladende stoppe dette vanvid, selv om det er i strid med alle internationale konventioner at bruge den slags våben.

Vi kan bare vente

Israel siger, de ikke vil stoppe krigen, før Hamas holder op med at affyre raketter mod Israel. Og Hamas vil ikke overgive sig. Det vil være et nederlag efter næsten 1.000 mennesker har betalt med deres liv. Dette er ikke en krig mellem to ligeværdige parter. Israel er så meget stærkere end Hamas, men ingen af parterne vil give sig og vi ... vi er fanget i midten. Begge parter leger med os, selv om vi efterhånden har mistet alt.

Det eneste, vi håber, er, at krigen stopper. Det egyptiske våbenhvileinitiativ diskuteres stadig, og Hamas har fået 48 timer til at sige ja eller nej. Vi kan bare vente.

Her til aften er alt stille i Gaza, kun på himlen er der liv, de sædvanlige fly, helikoptere og droner.

Jeg har ikke sovet i femten døgn, hoster og har feber på grund af kulden og den evige frygt.

End ikke ambulancerne kører i aften. Alle holder vejret. Og venter.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Inger Sundsvald

Kære Wedad Naser

Du skal vide, at der er rigtig mange her i Danmark som føler med dig og din familie, samt med alle andre i Gaza, som er blevet ofre og brikker i et politisk brutalt og umenneskeligt spil. Vi tænker på jer, og håber det bedste for jer.

Kærlig hilsen
Inger Sundsvald