Læsetid: 1 min.

Håb

I nat er særlig nat. Hvis vi overlever denne nat, er der håb
Udland
17. januar 2009

GAZA BY - Klokken er seks om aftenen, og her er bælgmørkt. Vi har fået fat i en lille generator, så vi kan have en smule lys og høre radio. I dag har der været arabisk topmøde i Doha, Qatar. Vi er dødtrætte af at høre om den ene og den anden arabiske leder, der siger dit og dat, uden at det har nogen konsekvenser.

Nu må de se at nå til enighed. For hvert minut, der går, koster det uskyldige menneskers liv og blod her i Gaza. Den onde cirkel af død og vold fortsætter. 1.105 dræbte og mere end 5.000 sårede, heraf en tredjedel børn. Det er komplet ubegribeligt.

I dag har radiostationerne genoptaget deres udsendelser efter gårsdagens tavshed. Torsdag var bombardementerne så mange og så vilkårlige, at radiostationerne opgav at sende af frygt for deres medarbejderes liv. Hele dagen i går og i nat anede vi intet om, hvad der foregik rundt omkring os, kun bombernes stemme hørtes. I dag har radiostationerne advaret om, at vi ikke skal tro på det, når israelerne siger, at de har trukket sig tilbage til udvalgte positioner. De er her stadig. Og beviserne er de fortsatte bombardementer, de brændende bygninger og den stadige strøm af ofre til byens hospitaler.

Ingen kan forestille sig det syn, der møder os, når vi kigger ud af vinduerne eller vover os igennem gaderne. I morges var der en smule ro, og vi styrtede gennem murbrokkerne tilbage til vores lejlighed efter at have overnattet i vores nabos kælder.

I nat er en særlig nat. Hvis vi overlever denne nat, er der håb. Håb om, at dette frygtelige kapitel i vores historie er slut. Håb om, at vi klarer den. I morgen vil vi vide, om Hamas og Israel har indgået våbenhvile eller ej. Hvis de stadig bomber, når vi står op, er våbenhvileforhandlingerne brudt sammen. Hvis de er holdt op, er der håb.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her