Læsetid: 4 min.

Obamas græsrødder skal lægge pres på Washington

Uden historisk fortilfælde danner USA's næste præsident sin egen aktivistgruppe. 'Organizing America' vil få til opgave at holde kontakten ved lige med Obamas hær af frivillige og mobilisere dem omkring specifikke initiativer
Opbakningen til Barack Obama var stor under valgkampen, og den er ikke mindre nu, hvor tusindvis af tilhængere tager opstilling i Washington for at fejre indsættelsen af USA-s 44. præsident i morgen.

Opbakningen til Barack Obama var stor under valgkampen, og den er ikke mindre nu, hvor tusindvis af tilhængere tager opstilling i Washington for at fejre indsættelsen af USA-s 44. præsident i morgen.

Mark Wilson

19. januar 2009

WASHINGTON - I Obama-ekspressens spisevogn lørdag eftermiddag havde den tidligere præsidentkandidats rådgivere samlet en lille gruppe tilhængere, som lige fra starten havde troet på hans præsidentpotentiale og arbejdet dag ud og dag ind.

Nu var det tid til at takke dem. Barack Obama og hans hustru Michelle entrerede togvognen og omfavnede mænd og kvinder fra stater som New Mexico, Montana og Ohio. En herre ville ikke slippe den kommende præsidents faste favntag.

"Det er på grund af din kone, at jeg står her i dag," sagde Obama til ham.

Efter at have fået et stort knus af Obama græd en kvinde uophørligt af glæde. For de tidligere Obama-frivillige var det et rørende gensyn. Deres mand - ham, de havde lært at kende gennem tykt og tyndt - var ligesom hans berømte forgænger og ideal Abraham Lincoln på en historisk rejse i et tog fra Philadelphia til USA's hovedstad for at blive indsat som USA's 44. præsident.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels-Holger Nielsen

Ja så er Obama ved at indæmme en folkelig bevægelse, som foreløbig har gjort sin pligt og bør forholde sig i ro indtil præsidenten finder det formålstjenlig at mobilisere den igen. Gad vide om den finder sig i det? Obama er ikke Gud, men som enhver præsident hidtil kapitalens gidsel. Hvis bevægelsen er klog indser den, at det er bedre at bevare muligheden for at presse Obama, når det biver nødvendigt, i stedt for at lade sig reducere til et redskab Obama kan bruge til at presse højredemokrater, som kun kendere forstår at skelne fra "venste"republikanere.
Venlig hilsen
venlig hilsen