Læsetid: 5 min.

'Og vi spørger os selv, hvorfor de hader Vesten'

Havde vi haft modet til at kræve våbenhvile af Israel, ville ofrene for massakren i Gaza leve i dag
Havde vi haft modet til at kræve våbenhvile af Israel, ville ofrene for massakren i Gaza leve i dag
8. januar 2009

Så har Israel endnu engang åbnet helvedes porte for palæstinenserne. 40 civile flygtninge er blevet dræbt i en FN-skole. Tre yderligere i en anden skole. Ikke nogen ringe præstation for én enkelt aftens arbejde i Gaza af en hær, som tror på 'våbnenes renhed'. Men hvorfor skulle det overraske os?

Har vi glemt, at 17.500 - næsten alle civile, de fleste af dem børn og kvinder - blev dræbt under Israels invasion af Libanon i 1982? Har vi glemt de 1.700 dræbte civile palæstinensere i massakrerne i Sabra og Chatila? Har vi glemt Qana-massakren på en FN-base i 1996 på 106 civile libanesiske flygtninge - over halvdelen af dem børn? Har vi glemt massakren på flygtningene fra Marwahin, som blev beordret til at forlade deres hjem af israelerne i 2006 og derpå mejet ned af en kamphelikopterbesætning, eller de 1.200 dræbte ved invasionen og bombardementerne af Libanon i 2006, hvoraf også langt ...

@Fortsættes:Fortsættes side 8

Fortsat fra forsiden

... hovedparten var civile?

Nej, det forbløffende er, at så mange vestlige ledere, så mange præsidenter og premierministre, og - frygter jeg - så mange redaktører og journalister vil købe den gamle løgn: At Israel anstrenger sig til det yderste for at undgå civile tab.

"Israel gør alt, hvad der menneskeligt muligt, for at undgå civile tab," sagde endnu en israelsk ambassadør blot få timer før den seneste Gaza-massakre. Og enhver præsident og premierminister, som har viderekolporteret dette løgnagtige udsagn som undskyldning for ikke at kræve våbenhvile har blod på hænderne fra tirsdag aftens nedslagtninger. Havde George Bush haft modet til at kræve en øjeblikkelig våbenhvile to døgn tidligere, ville disse 40 civile, de gamle, kvinderne, og børnene, være i live i dag.

Hvad der skete, er ikke blot forargeligt. Det er uhyrligt. Vil det være at gå for vidt at tale om en krigsforbrydelse? For det er, hvad vi kalde denne grusomhed, hvis den var blevet begået af Hamas. Så jo, en krigsforbrydelse var det, er jeg bange for. Efter at have dækket så mange massemord begået af mellemøstlige hære - af syriske tropper, irakiske tropper, iranske tropper, israelske tropper - formoder jeg, at min reaktion burde være kynisme. Men Israel hævder jo, at det udkæmper vores krig imod 'international terror'. Israelerne hævder, at det i Gaza kæmper for os, for vore vestlige idealer, for vores sikkerhed, for vores tryghed, for vores værdinormer. Og dermed bliver vi også til medskyldige i det barbari, som nu er sluppet løs i Gaza.

Jeg har rapporteret de undskyldninger, som den israelske hær tidligere har fremført for lignende grusomheder i fortiden. Da de meget vel kan få en reprise i de kommende dage, vil jeg rekapitulere nogle af dem her: Det var palæstinenserne selv, der dræbte deres egne flygtninge. Det var palæstinenserne, som gravede lig op fra gravpladser og plantede dem i ruinerne. Og i sidste ende er det palæstinensernes egen fejl, fordi de har støttet en voldelig bevægelse, eller fordi de bevæbnede palæstinensere med forsæt har brugt uskyldige flygtninge som dække.

Massakrerne i Sabra og Chatila blev begået af Israels højreorienterede libanesisk falangist-allierede, mens Israels tropper - som afsløret af Israels egen undersøgelseskommission - så passivt til i 48 timer uden at skride ind. Da Israel fik skylden, beskyldte Menachem Begins regering verden for 'blodoffer'-bagvaskelse af det jødiske folk. Da Israels artilleri beskød FN-basen i Qana i 1996, påstod israelerne, at Hizbollah-snigskytterne havde søgt tilflugt på basen. Det var løgn. De næsten 1.200 dræbte i Libanon-krigen, der blev indledt i 2006, da Hizbollah bortførte to israelske soldater ved grænsen, blev simpelt hen afvist som Hizbollahs ansvar. Israel hævdede, at de lig, som blev fundet efter den anden Qana-massakre, kunne være taget fra en gravplads. Marwahin-massakren undskyldte Israel aldrig. Landsbyens beboere blev beordret til at flygte, adlød de israelske ordre og blev derpå angrebet af en israelsk kamphelikopter. Flygtningene tog deres børn med og anbragte dem i ladene af deres lastbiler, så de israelske piloter kunne se, at de var uskyldige. Den israelske helikopter fløj så ind i lav højde og mejede dem ned. Kun to overlevede ved at spille døde. Israel sagde ikke engang undskyld.

12 år tidligere angreb en anden israelsk helikopter en ambulance, der kørte med civile fra en nabolandsby - igen efter at de havde fået ordre til at forlade Israel - og dræbte tre børn og to kvinder. Israel påstod, at en Hizbollah-partisan gemte sig i ambulancen. Det var usandt. Jeg har dækket alle disse modbydeligheder, jeg har undersøgt dem alle, og jeg har talt med de overlevende. Det samme har en række af mine kolleger. Den reaktion, vi blev mødt med, var selvfølgelig den mest afskyelige bagvaskelse: Vi blev alle beskyldt for at være antisemitter.

Jeg skriver det følgende uden den mindste tvivl i mit sind: Vi vil komme til at høre alle disse eksempler på skandaløst opspind igen. Vi vil få serveret 'det hele er Hamas skyld'-løgnen, og guderne skal vide, at der er nok at beskylde Hamas for i forvejen uden at tilføje denne forbrydelse. Og vi vil få tilbudt 'ligene-fra-gravplads'-løgnen, vi har allerede fået 'Hamas-var-i-FN-skolen'-løgnen, og helt sikkert vil vi få antisemitisme-løgnen. Og vore ledere vil puste sig op og minde om, at det var Hamas, der brød våbenhvilen. Det passer bare ikke. Israel brød den. Første gang den 4. november, da dets bombardement dræbte seks palæstinensere og igen den 17. november, da et andet bombardement dræbte yderligere fire palæstinensere.

Jovist, israelerne har et legitimt krav på sikkerhed. 20 dræbte israelere på ti år ud for Gaza er bestemt et grumt tal. Men 600 dræbte palæstinensere på lidt over en uge og tusindvis af dræbte palæstinensere siden 1948, da den israelske massakre ved Deir Yassin bidrog til at fremskynde palæstinensernes flugt fra den del af Palæstina, der skulle blive til Israel - er tal i en helt anden skala. Dette minder ikke om 'normale' mellemøstlige blodsudgydelser, men om en grusomhed af en målestok som i Balkankrigene i 1990'erne. Og når en eller anden araber hidser sig op til uhæmmet vrede og lader sit flammende, blinde raseri gå ud over Vesten, vil vi sige, at det har intet med os at gøre. Hvorfor hader de os, vil vi spørge?

Men kom ikke og sig, at vi så ikke vil kende svaret.

© The Independent og Information

Oversat af Niels Ivar Larsen

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Christensen

Sjovt nok så glemmer såvel Shiam som Fisk at omtale det vel nok blodigste overfald på palæstinenserne nemlig 'sorte september' i Jordan i 1970, nå ja det var den forkerte side, der myrdede titusinder af palæstinensere.

Jeg tror, at det er på tide at staten Israel lærer at stå på egne ben.

Lige nu er Israel en fuldvoksen gøgeunge.

Måske vil Obama hjælpe Israel lidt på vej, med et kærligt skub ud over kanten

Israel er en brutal og undertrykkende besættelses magt på linje med Rusland afskyelige fremfærd i Tjetjenien

Det håber jeg ikke at man kan diskutere.

Gaza er blevet indespærret til søs, til lands og i luften.(Grænsen til Egypten er lukket efter aftale med Israel.)

Derfor har Israel også særlig forpligtelse for de indespærredes behov herunder mad og pleje, nødvendig medicin, husly energi, m.m.

Det skider Israel højt og flot på.

Over en million uskyldige civile, herunder børn og kvinder lider og dør og under disse vilkår, enten på den ene eller anden måde, men lider og dør gør de sgu...

Folkedrab behøves ikke kun begås med kugler eller gas, man kan gøre forholdende så ulidelige og pinefulde at nogen kun ser som sidste udvej at begå selvmord for at slippe for rædselerne (nogle få heraf vælger så at tage et par Israelitter med i købet, hvilket jeg forstår bevæggrunden for, men naturligvis tager afstand fra).

Resten af befolkningen i Gaza sidder tilbage som dybt traumeramte og mere eller mindre sindsyge, noget som de sikkert aldrig vil komme over.

En sådan besættelsesmagt der har det på samvittigheden, har man efter mine beskedne mening ret og pligt til at forsvare sig imod.

At de besatte og undertrykte i Gaza kun har latterlige hjemmelavede værkstedsraketter, der nok kan flyve, men dårligt kan lave et hul i jorden, som et ynkeligt svar mod ovenstående grufulde statsterrorisme og det mod USA´s mest moderne militærisenkram, viser absurditeten i Israel argumentation om, at det er Israel der forsvarer sig.

Spind og propaganda fra Israel og de sidste ganske få venner, kan ikke ændre på disse fakta. Ikke et ord i disse linjer er forkerte.

Vestligt demokrati bør som minimum stå for menneskerettigheder for alle,- også vores værste fjender.

Den dag det praktisere kunne der måske opnås fred i Mellemøsten. Måske man skulle prøve noget nyt.

Nu kom jeg desværre til at afbryde Fisk´s glimrende, men ikke særligt flatterende beskrivelse af Israel, men hop venligt et trin tilbage og læs, print ud, videresend , artiklen ovenover, som er perfekt oversat af Kirsten Jacobsen.

Avi Shlaim (Oxford professor):

"En slyngelstat overtræder vanemæssigt International Lov, har masseødelæggelsesvåben og praktiserer terrorisme - brugen af vold mod civile for at opnå politiske mål"

Til det er det blot at konstatere, at end ikke Nordkorea eller Iran opfylder disse betingelser,- det er det kun Israel som gør, og det ganske flittigt

Absurd at tænke på at vi har været med til at opfostre sådan en gøgeunge.

(Husk at læse alle indlæg i tråden!)

Lennart Kampmann

Så har alle i denne tråd da fået pisket sig selv og grædt højlydt.

Der er kun en farbar vej for Hamas, nemlig den som Gandhi har vist - ikke-vold. Det er den eneste vej til moralsk overlegenhed.

Men det fatter de ikke i Gaza. Den som sår vind høster storm.

med venlig hilsen
Lennart

Per Erik Rønne

Hvor er det påfaldende at så snart det drejer sig om den som Fugl Fønix genopståede stat, så stikker et ældgammelt had straks sit hæslige hovede frem.

Jeg kan kun opfordre til at man læser Trond Berg Eriksens, Håkon Harkets og Einhart Lorenz bog »Jødehat. Antisemitismens historie fra antikken tik i dag«, forlaget Ny Damm & Søn, 2005, isbn 978-82496-0996-3.

Især pensionist Erik Jensen synes at ville have gavn af at læse den.

Heinrich R. Jørgensen

Lennart Kampmann:
"Der er kun en farbar vej for Hamas, nemlig den som Gandhi har vist - ikke-vold. Det er den eneste vej til moralsk overlegenhed."

Deri har du fuldstændigt ret. Desværre ligger en sådan approach meget langt væk fra både islam og jødedom, så det er ikke sikkert af palæstinenserne og israelerne ville have været i stand til at afkode det moralsk overlegne i aktiv ikke-vold.

At Gandhi & Co. vandt både en moralsk og reel sejr over det britiske emperium, tror jeg i øvrigt ikke har så meget at gøre med at ikke-vold harmonerer væsentligt bedre med kristendom end med de øvrige abrahamitiske religioner, udover det berømte, men sjældent praktiserede, princip om at vende den anden kind til. At briterne til sidst opgav øvred, skyldtes vel sagtens almene, verdslige grunde til at de skammede sig over deres brutale adfærd, samt at de realpolitisk erkendte at de uvægerligt ville tabe overfor modstanden.

En afgørende forskel mellem Palæstina og Indien er/var vel, at briterne udnyttede mennesker og ressourcer i det område de kontrollere til egen vinding, mens Israel blot anser deres ufrivillige koloni til at være til besvær.

Jens Thorning

Er antisemitisme en arvelig sygdom eller er lidelsen kulturelt og socialt betinget? Angriber den særlige mennesketyper mere end andre? Kan den helbredes? Hvad siger lægevidenskaben?

Heinrich R. Jørgensen

Jeg troede snarere, at "antisemitisme" er en eufemisme for "du mobber, og det må du ikke"...

Eller at "antisemitisme" er en slags verbal combo - et magisk bandeordslabel med modsat afsender? Enhver behøver blot at pege fingre mod andre og sige a-ordet, og de der peges fingre af (og alle andre), ved straks, at de har bandet og forsyndet sig mod god opførsel?

Artiklen er bestemt ikke retvisende ( -for at sige det mildt).

Danmark har ofte en lidt uigennemtænkt udenrigspolitik, men i relation til dagens situation omkring Israel og Gaza er den faktisk helt korrekt, og det er glædeligt , at der er et bredt folketingsflertal bag den.

Israel er en folkeretligt anerkendt stat, hvis eksistensberettigelse er bestridt af bl a Iran, Syrien og Hamas m fl.

Israel har lov til at værge for sig, når det bliver beskudt hele tiden af raketter fra Gaza - hvis der sad nogen på Amager og hældte raketter m v i hovedet på København og det øvrige Sjælland, så ville vi også reagere kraftigt.

Kunsten i sagen er ikke at male tingene sorte eller hvide og fuske med sandheden , men at få de brugelige fredsspor genskabt, så man kan arbejde på en samlet fredsløsning - det er bare hårdt arbejde, men lykkes det, så er det bare fænomenalt.

Jødestatens angreb på muslimerne i Gaza – December 2008
Hvem brød våbenhvilen?
De fleste vestlige medier oplyser at Hamas brød våbenhvilen ved at afsende raketter mod jøderne,
midten af december måned, fordi de ikke ønskede at forlænge den. Men, det er ikke helt korrekt.
Det var ”Israel” som brød våbenhvilen: http://modkraft.dk/spip.php?article9453
Der har aldrig reelt eksisteret en våbenhvile, da der løbene har været sammenstød. Det var ”Israel”
som brød våbenhvilen ved at angribe fem Hamas folk, d. 4. november 2008, der var i gang med at
transportere vare til Gaza. Derfor ønsker Hamas ikke at forlænge våbenhvilen, grundet ”Israel” som
ikke overholder sin aftale.
Hvorfor angriber ”Israel” på dette tidspunkt?
Sagen er den, at der er valg i "Israel" til februar 2009. Valget blev udskrevet da Olmert ønskede at
trække sig tilbage pga. korruptionsanklager og Kadima partiet ikke var i stand til at lave en
koalitionsregering. Kadima partiet er hårdt presset med Olmerts skandaler og korruption. Livni vil
gerne sidde som premierminister efter valget. Derfor har de nu påbegyndt det som oppositionen
Likud partiet altid har kaldt til: slagteri for at svække det palæstinensiske område og udslette Hamas
helt. Likud partiet ånder Kadima partiet i nakken inden valget og derfor vil Livni og co. gerne score
nogle billige point, så der ikke sker et magtskifte i ”Israel”. Palæstinas børn, kvinder og gamle må
betale!!
Udover det, så er der magtskifte i USA, slutningen af januar. Bush-regeringen har altid været
ubetinget tilhænger af ”Israel” og har støttet dens angreb på palæstinenserne. Barrack Obama som
snart overtager, er også tilhænger af jøderne, men forventes at komme med lidt flere krav til jøderne
om at indgå en fredsaftale med palæstinenserne. Så derfor har regeringen i ”Israel” travlt med at
realisere sine interesser inden valget i ”Israel” og magtskiftet i USA.
Hvad er det endelige mål med ”Israels” angreb på Gaza?
”Israels” udenrigsminister Livni har udtalt at de ønsker at skifte magtbalancen i Gaza:
http://www.berlingske.dk/article/20081229/verden/812290340/
Dvs. ifølge hendes udtalelser så har ”Israel” udnyttet det påstået Hamas angreb, til at jævne Gaza
med jorden. ”Israel” ønsker ikke at Hamas bliver for stærke og etablerer sig i Palæstina og i
palæstinensernes hjerter. Altså er målet med angrebet, at svække Gaza området, så Fatah partiet
kommer til magten i Gaza og realiserer direkte jødisk politik.
Tager ”Israel” hensyn til civile palæstinensere?
Mange har den opfattelse, at jødestaten tager hensyn til civile mål. Det er ikke korrekt. En jødisk
soldat har indrømmet at det er normalt for den jødiske hær, at de bevidst går efter civile:
http://www.information.dk/129638 Han indrømmer at soldater får ordre til at skyde som de ønsker.
Engang under en operation, vidste de med sikkerhed at nogle 12-årig palæstinensiske drenge ikke
var terrorister, men de skød dem alligevel. Desuden indrømmer han at de skyder ind i beboelser
hvor der er uskyldige. Desuden fortæller han, at mange soldater opfatter konflikten som et
computerspil, hvor det bare handler om at skyde rundt og slagte.
Danske øjenvidner forklarer "Israels" terror mod civile: http://modkraft.dk/spip.php?article9493
Dansk øjenvidne fra en organisation fortæller at ”Israel” smadrer civile i stumper og stykker, uden
at tage hensyn. Og de raketter som Hamas affyrer, rammer for det meste ørkenen, og kan slet, slet
ikke sammenlignes med de angreb som ”Israel” udfører.
Hvor mange civile tab er der i konflikten?
FN mener 29. december, at der er omk. 50 civile dræbt: http://politiken.dk/udland/article620011.ece
Men, palæstinensiske kilder, samt billeder og videoer af civile tab taler om noget andet. Mindst
halvdelen af de omk. 350 dræbte skulle være civile. Jøderne har enkelte tab som kan tælles på
fingrene.
Hvordan har borgerne det i Gaza efter ”Israels” angreb?
”Israel” får Palæstinas børn til at skrige http://politiken.dk/udland/article621660.ece De mest
velhavende mennesker i Gaza har begrænset mad til en uge eller max. ti dage. Udover det, så har
mange det så slemt at de er nødsaget til at spise græs. Andre leder efter madrester i gader og på
affaldspladser. En palæstinenser fortæller situationen i Gaza således »Butikkerne bliver mere og
mere tomme. Der er ingen ris, ingen mel, ingen kød, ingen kylling. Ingen olie eller linser. Alle de
ting, man har brug for i det daglige liv«.
Er det ikke Hamas som er skyldig i den nuværende konflikt og fører ”Israel” ikke bare
forsvarspolitik?
Mange påstår at Hamas er skyld i, at Gaza bliver angrebet og ”Israel” blot forsvarer sig. Hamas
startede intet og ”Israel” forsvarer sig ikke. Palæstinas muslimer har mærket smerten i årtier, lang
tid før Hamas’ fødsel. Hamas blev oprettet i 1987 som en reaktion på ”Israels” besættelse. Så det er
på ingen måder Hamas, som har startet noget og ”Israel” blot forsvarer sig, da konflikten startede i
1948, da ”Israel” blev etableret. Hamas har flere gange udtalt at de er rede til, "at tale seriøst om
alt", hvis Israel betingelsesløst stopper aggressionen, ophæver blokaden og åbner
grænseovergangene. Men, ”Israel” har interesse i at udslette Hamas og erstatte dem med Fatah
partiet, som er mere jøde venlig og retter sig ubetinget efter jødernes ønsker.
Kan man ikke bare erkende ”Israel” og en fremtidig palæstinensisk stat, så er der i det
mindste fred?
Hele Palæstina, inkl. alle de områder som jøderne har besat skal erobres tilbage. Ud fra Islam må
man ikke forære islamisk jord til kuffar. Profeten (saws) siger i en hadith: ”Ham der giver en
armspredte af islamisk jord ud, han vil få det samme tilbage i helvede”.
Hvad er løsningen til konflikten?
Løsningen er hverken fred, økonomisk støtte, eller partier som Hamas og Fatah eller en fremtidig
palæstinensisk stat. Fred med jøderne betyder Gandhi politik, som ingen plads har i Islam.
Muslimerne kan ikke finde sig i at det er kuffar som skal sætte dagsordenen. Ved at tage
Profeten(saws) som eksempel i fx Uhud slaget, kan man kun forstå at der skal være modstand og
ikke fred mod kuffar når de ønsker at besætte og bekrige muslimer. Økonomisk støtte er kun en
lappeløsning, så kun vil løse nogle symptomer i konflikten. Hamas og Fatah partiet har politik og
løsning til konflikten som er baseret på kompromis, gavn og nytte m.m., når de fx snakker om at
erkende jødestaten fuldt ud eller med nogle betingelser. En fremtidig palæstinensisk stat er både
haram i sig selv, da islam ikke accepterer nationalstater, men også et problem ud fra at man
erkender jødestatens eksistens. Ud fra islam og realiteten kan man kun forstå at løsningen er en
islamisk stat, Khilafah. Det er muslimernes sammenhold baseret på den islamiske aqeedah, under en
islamisk stat, hvor man er i stand til at udsende en hær, med avanceret våben, som er i stand til at
udslette ”Israel” fra verdenskortet. Og denne løsning er ikke langt fra muslimerne, InshAllah!!

Michael Skaarup

Der kan ikke være nogen tvivl...
Den israelske regering er børnemordere, og den vestelige dobbeltmoral, har aldrig været mere hyklerisk.

Havde det været et været et andet land, der angreb deres naboere på samme måde, ville der ingen tvivl være. Alle som en, ville samstemmigt tale om krigsforbrydelse og åndeligt forfald....

Så tillykke til Israel og de vestlige regeringer.... I har endnu engang bevist, at tvetungethed, dobbeltmoral, hykleri, og manipulationer, er vores civilisation vigtigste værdier...

Jeg er meget enige med dig Michael Skårup

Seneste eksempel på vestens dobbelmoral er jo hvordan vesten har håndtæret konflikten i Georgien

Chris David Bonde Henriksen

Jeg giver Israel min fulde opbakning og sympati. De talrige angreb på Israel, som er offentliggjort i denne tråd, vidner om hvorledes den arabiske propagand, eksemplificeret ved Robert Fisk og Lasse Ellegaard, har haft effekt på godtroende sjæle.

Jan Eskildsen

Hvis ikke vi havde Robert Fisk og Lasse Ellegaard var vi henvist til den enøjede propaganda, der strømmer ud fra amerikanske mainstream medier.

Israelerne har åbenbart een eneste interesse, nemlig at fjerne de sidste rester af modstand mod deres overherredømme, så de selv kan overtage alt det land, som i dag bebos af andre end jøder.

Det ser ud til at være deres tak for, at de fik et land i et område, hvor der i forvejen boede andre mennesker.

Jeg er så uendelig træt af at høre den idiotiske formaning om, at vi ville reagere lige så kraftigt - underforstået retfærdigt - som Israel, hvis vi blev beskudt med raketter fra Sverige. Vi undertrykker ikke Sverige, holder ikke Sverige i et jerngreb og forhindrer en forarmet befolkning i at få fat i de mest basale fornødenheder. Med andre ord: Vi behandler ikke Sverige på en måde der gør befolkningen desperat og bidrager til en voldsspiral - bemærk: jeg siger bidrager, ikke at det er den eneste årsag til voldens fortsættelse.
Med andre ord: Sammenligningen tager ikke højde for, den med raketter angrebne parts rolle.

Så stop venligst den tåbelige sammenligning.

Begge parter i denne konflikt er skyldige. At kalde folk for antisemitter, fordi de påpege Israels forbrydelser, er fuldstændig uforståeligt - der er tale om facts, ikke meninger. Og Fisk er iøvrigt omhyggelig med at pointere, at pælenstinenserne bestemt også har blod på hænderne.

Denne konflikt løses ikke ved at vi vælger side. Begge parter skal tvinges til at sluge adskillige af de for egnen lokale kameler.

http://www.newsweek.com/id/177716

problemet i første omgang er de der ustyrede Hamas raketter.
De er i strid med internationale regler og har regnet ned over Israel i en lind strøm osse under den afsluttede våbenhvile.

Problemet i anden omgang er om Israel kan lave aftale med Hamas? Vil raketterne stoppe hvis Israel evt gik tilbage til et årstals grænser?

Hamas har som erklæret mål at udslette staten Israel . Mange påstår at Hamas er mere pragmatiske end som så og ville kunne leve side om sode med Israel i fred.
Hmm, historien tyder ikke på det.

IMO kan denne konflikt sammenlignes med den Nordirske konflikt og vi kommer til at vente minimum ligeså mange år på fred gennem nye generationers træthed af krig og nye visioner, idealer.

Thomas Petersen

Robert Kroll Skriver:

"Israel har lov til at værge for sig, når det bliver beskudt hele tiden af raketter fra Gaza - hvis der sad nogen på Amager og hældte raketter m v i hovedet på København og det øvrige Sjælland, så ville vi også reagere kraftigt."

For at vise hvilken umenneskelig og umoralsk dit eksempel fortæller om din personlighed , vil jeg referer til noget der sker i dagens verden.
Den Iranske regering har de sidste 30 år kæmpet imod terrorister der har hovedsæde i Irak, nemlig imod gruppen MKO. De har været skyld i mange terrorist angreb, hvor de skyder med granater raketter bomber osv. De har dræbt personer fra parlamentet til regerings meldemmer (endda selve præsidenten) Ikke for at næve de civile tab. Mit spørgsmål er ville det være "okay" (det er i hvert fald ikke lovligt!) efter din mening at krænke den Irakiske territorium og lave et "full scale" angreb på Irak og dens borger?? Med begrundelsen at det er imod deres sikkerhed??
Jeg kan så for din information fortælle at MKO har de sidste 10 år dræbt en del flere civile Iraner end Hamas har gjort med Israeler.

Joshua Christensen

1) Hvis Israel virkelig ville udslette araberne, så ville de kunne jævne Gaza med jorden på under 30 minutter.

2) Israel er Palæstinensernes land, korrekt, men indtil 1947 var begrebet Palæstinenser dækkende for Jøder, Muslimer og Kristne i området.

2) Israel har ikke besat eller stjålet landet fra araberne, de fik det fra FN, efter at have smidt Englænderne på porten. Så hvis man endelig skulle sige at jøderne havde stjålet landet, så vær i det mindste korrekt.

Jøderne tog landet fra englænder, der tog fra osmannerne, som tog der fra Mammelukkerne, der tog det fra Azubierne, som tog det fra de kristne korsriddere, som stjal det fra Seljuk tyrkerne, der styrede landet for Kaliffen i Bagdad.
Kort sagt har araberne, som nu kalder sig Palæstinensere, ligeså lidt ret til landet, som alle andre...

Sjovt, at mange er imod beslutningen fra FN om oprettelsen af staten Israel, men er for beslutningen imod Irakkrigen, er man kun enig med FN når det passer til ens egne holdninger, for så synes jeg man skulle lukke lortet ned... eftersom det i forvejen er en utrolig ubrugelig organisation.

Det kunne dog være morsomt, at se hvad der ville ske, hvis man udryddede Israel, en ting er sikkert der vil være endnu mere ballade.

a) Syrien, Egypten og Jordan vil med sikkerhed gå ind og overtage områderne som vi kalder Israel, og smide Palæstinenserne på porten, ligesom Jordan gjorde i 1970.

b) Syrien vil senere sikkert igen gå ind og overtage Libanon.

c) Borgerkrig i Egypten, uden en fælles fjende, kan Muslimsk Broderskab begynde at bruge kræfter på at destabilisere det egyptiske styrer.

d) Iran vil spille mere med musklerne, og shiitter og sunni'er vil ikke længere kunne stå sammen mod israel, så nu vil de gå imod hinanden, som vi har set før.

-

hvorfor indrømmer anti-Israelerne ikke bare, at de hader jøder? det er ikke så svært, bare sig efter mig:

"Jeg hader Israel, fordi jeg hader JØDER"

eller hvis du er venstreorienteret

"Jeg er SNOTDUM, og hader alt det som USA elsker, derfor uden nogen god begrundelse, hader jeg derfor Israel"

-

ps. dagene inden Israel angreb Gaza, var Hamas igang med at godkende et forslag, som ville have indført Sharia i Gaza = halshugning, håndsafhugning og stening... hvorfor er folk så snotdumme, at de vil støtte det?

Denne krig er ikke en kamp mellem Israel og Palæstinenserne, men en kamp mellem Israel og Hamas.. og desværre dør civile... men det gør der i alle krige...

Joshua: "Jøderne tog landet fra englænder, der tog fra osmannerne, som tog der fra Mammelukkerne, der tog det fra Azubierne, som tog det fra de kristne korsriddere, som stjal det fra Seljuk tyrkerne, der styrede landet for Kaliffen i Bagdad.
Kort sagt har araberne, som nu kalder sig Palæstinensere, ligeså lidt ret til landet, som alle andre... "
Din historie forståelse er så gennemført forskruet og afstumpet, så det skriger til himmelen. Der er guskelov kun eet sted i verden, hvor en sådan forskruet tankegang efter 2.verdenskrig, har fået lov til at bruge forhold for 2000år siden til at retfærdiggøre kolonialisme, racsime og statsterror, og det er staten Israels oprettelse og fortsatte udbredelse ved kolonisering.
Og kun een gang før har en så forskruet tankegang fået verdenspolitisk betydning, og det var da Nazisvinene underlagde sig det meste af Europa og næsten udryddede områdets jøder.

Gaza er iflg. pavens tasmand en KZ-lejr, måske, men det minder efterhånden mere om Warszawas- ghetto:
Uddrag af artikel fra den polske undergrundsavis ”Biuletyn Informacyjny” om det væbnede oprør i warszawa-ghettoen.
“… For en uge siden begyndte andet stadie i den brutale udslettelse af de polske jøder. Tyskerne gik i gang med at overflytte de 40.000 jøder der var tilbage i Warszawa. Ghettoen svarede igen med væbnet kamp. Den Jødiske Kamporganisation påbegyndte en krig, hvor de svage bekæmpede de stærke. Med knappe styrker, få våben og en smule ammunition, uden vand, blændet af røg og ild, forsvarede de jødiske styrker gader og huse. I tusmørket træk de sig trinvist tilbage, mere på grund af ilden, der havde taget fat i de tæt byggede huse, end på grund af fjenden, der var udstyret med moderne militære våben. De anså det som en sejr, hvis en del af de indespærrede i ghettoen var i stand til at undslippe; det var en sejr i deres øjne, hvis de fjendtlige tropper blev svækket bare en smule; og endelig – det var en sejr i deres øjne at dø, mens deres hænder stadig holdt våben…”

Oversat til dansk fra ”Documents on the Holocaust”, Arad, Yitzhak, 1999, University of Nebraska Press, s. 319.

ja, den israelske regering er børnemordere.
Men det er de palæstinensiske "frihedskæmpere" da også.

Desværre er den palæstinensiske sag blevet kapret af forskellige (ofte for de fleste uspiselige ) politiske, nationalistiske, religiøse etc projekter og ambitioner gennem tiden.
Og denne kendsgerning har forskellige Israelske motiver "spillet på" med stor succes.

Den palæstinensiske sag er sådanset klokkeklar, jeg har bare ikke kunnet støtte og kan bare ikke støtte feks Hamas/Hizbollah med deres islamisme ,selvmordsbomber og kalkulerede konfrontationer.
PLO's åbne støtte til Sadam Husseins invasion af Kuwait.
De forskellige totalitære "frihedsbevægelser" der har været gennem tiden.
Osv osv osv osv.

FNs Sikkerhedsråd har krævet at der indgås våbenhvile og at Israel øjeblikkeligt trækker sine tropper ud af Gaza. Som vi har oplevet det så mange gange tidligere, er der tale om en resolution fra Sikkerhedsrådet som Israel ikke kunne drømme om at opfylde. Og som altid vil det ikke få nogen som helst konsekvenser for Israel.

I den forbindelse må det måske være tilladt at minde om at Per Stig Møllers og Anders Fogh Rasmussens påskud og undskyldning for at medvirke i det militære overfald på Irak i sin tid var, at de påstod at landet ikke samarbejdede med FN.

På den baggrund burde man vel kunne forvente at den danske regering vil optræde konsekvent, og i en nær fremtid vil gå til angreb på Israel? Næppe.

Vi kan ikke såmænd ikke engang forvente at regeringen vil tage tydeligt afstand fra den israelske nedslagting af den palæstinensiske civilbefolkning.

Den aktuelle situation i Gaza demonstrer tydeligt hvor dobbeltmoralsk, kynisk og hyklerisk regeringens ”aktivistiske” og militaristiske udenrigspolitik i virkeligheden er…

Jens Thorning

Det lykkedes til morgen Allan Silberbrandt og nyhedsværten på TV 2 at få etableret en sætningskonstruktion igennem, der ud fra spørgsmålet, om der har været affyret raketter mod Israel, glider over i spørgsmålet, om Israel har svaret igen - et uhyggelig kunststykke i manipulation.

Michael Sølvvig

En fantastisk vellykket og vigtig artikel.

Jeg håber den kan blive trykt i journalisternes fagblad for det er jo blandt dem propagandaen har glidt lettest ned. Men den vil næppe blive trykt da den vil stride mod redaktørens karriereplanlægning.

Hvor er det herligt at se at intet har ændret sig. Hvis man vover at kritisere staten Israels angreb på civilbefolkningen, så er man antisemitisk. Det er man også hvis man vover at påpege, at Israel opfører sig grotesk og modbydeligt overfor indbyggerne i Gaza ved at nægte dem nødhjælp og i øvrigt også dræbe nødhjælpsarbejdere. Men det er kolde facts. Det er det, de gør. Det kan ikke forsvares - der findes andre måder at uskadeliggøre Hamas på. I øvrigt virker det absurd at gå så voldsomt til værks over så få civile tab.

Det giver mig kvalme at se at mennesker stadig bliver delt op i A og B-hold. Israel har ret til at myrde 600 civile fordi 2 mennesker døde. Det giver ingen mening, og det kan jo ikke undre, at Israel møder modstand på grund af dette. Det har INTET at gøre med, at der bor 2 millioner jøder i Israel. Det er ikke jøderne som folk, man kritiserer, men staten Israels modbydelige handlinger.

Israel er også selv skyld i denne opdeling af mennesker i A og B-hold, for med deres angreb siger de, at 2 israelske liv er mere værd end 600 palæstinensiske liv. Og det er de jo på ingen måde.

Normalt angribes stater militært, når de gentagende gange ignorere og pisser på FN, sidst var det Irak det gik udover. Kan vi forvente Israel også snart får turen?

Var der ikke noget med en Simon Peres der havde fået en Fredspris og var der ikke noget med at han sagde at Israel passer på sine børn og det gør palæstinenserne ikke, undersforstået at det civile tab er deres egen skyld.

Han er en skamplet på fredspris begrebet

Kan Peres fredspris ikke fratages ham? Hvem skal gøre det i givet fald?