Nyhed
Læsetid: 1 min.

Sydkorea truer nord med gengældelse

Den sydkoreanske forsvarsminister truede fredag Nordkorea med et gengældelsesangreb, hvis det kommunistiske nord affyrer missiler mod syd.
Den sydkoreanske forsvarsminister truede fredag Nordkorea med et gengældelsesangreb, hvis det kommunistiske nord affyrer missiler mod syd.
Udland
20. februar 2009

Seoul - Efter flere dages spil med musklerne fik spændingerne på den koreanske halvø fredag yderligere et nøk opad, da den sydkoreanske forsvarsminister truede Nordkorea med et gengældelsesangreb, hvis sydkoreanske skibe i Det Gule Hav bliver angrebet.

I så fald vil Sydkorea gå efter at ramme de nordkoreanske affyringsramper, lød det fra ministeren under en debat i parlamentet i Seoul dagen efter, at Nordkorea erklærede sig "rede til krig" med naboen i syd.

'Vi vil gribe til forebyggende foranstaltninger, hvis fjenden indleder et missilangreb, og vi vil angribe de steder, hvorfra et missil affyres, fordi der vil være tale om en åbenlys aggressiv gerning', sagde Lee Sang-hee på et spørgsmål om, hvordan Seoul vil reagere på et nordkoreansk angreb på et af sydkoreansk skib.

Situationen på den delte halvø har været yderst anspændt, siden det kommunistiske Nordkorea i begyndelsen af februar ophævede alle politiske og militære aftaler med Sydkorea, deriblandt anerkendelsen af Det Gule Hav som midlertidig grænse.

Havområdet var i 1999 og 2002 skueplads for blodige sammenstød mellem de to landes flåder.

Det nordkoreanske styres officielle talerør, Radio Pyongyang, advarede torsdag om, at der er ved at opstå en "farlig situation" i Det Gule Hav og tilføjede, at "man ikke kan vide, hvornår det vil komme til militære sammenstød".

USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, sagde fredag under sit besøg i Seoul, at Nordkorea intet opnår ved at true nabolandet i syd.

Syd- og Nordkorea har aldrig formelt sluttet fred efter Koreakrigen fra 1950-1953.

ritzau/AFP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her