Læsetid: 2 min.

Arabisk bekymring over arrestordre mod Sudans leder

Sudans præsident, Omar al-Bashir, er ikke populær i den arabiske verden, men de arabiske lande protesterer ikke desto mindre mod ICC's arrestordre
11. marts 2009

Beirut - Når Saudi-Arabiens regering er "bestyrtet" over Den Internationale Krigsforbryderdomstols (ICC) arrestordre mod Sudans præsident, Omar al-Bashir, skyldes det ikke så meget sympati med den 65-årige diktator som bekymring for udviklingen i Sudan.

"Dette vil ikke løse Sudans problemer, men tværtimod forstærke dem," erklærede oliemonarkiets informationsminister, Abdul Aziz al-Khoja, efter et kabinetsmøde i Riyadh mandag.

Arabiske medier har over en bred kam kritiseret ICC for at gå efter al-Bashir, mens - som den egyptiske avis al-Ahram noterer - "Washington og vestmagterne ikke mener, at massakrerne begået af Bush i Irak og israelske lederes forbrydelser er forbrydelser mod menneskeheden".

Arrestordren mod al-Bashir blev udstedt på baggrund af to tilfælde af krigsforbrydelser og fem tilfælde af forbrydelser mod menneskeheden, begået af sudanesisk militær og dødspatruljer i Darfur-provinsen gennem de sidste seks år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu