Note
Læsetid: 1 min.

EU-aftale tæt på fiasko

Udland
20. marts 2009

EU’s institutioner har seks uger til at blive enige om nye arbejdstidsregler. Chancen for succes og fiasko er lige stor, vurderer topforhandler.

Efter endnu et mislykket forsøg tirsdag aften på at lave en fredsaftale i form af et kompromis vurderer parlamentets ordfører i forhandlingerne, tyske Mechtild Rothe, chancerne for en aftale til at være en 5’er på 10-skalaen.

»Jeg kan stadig se muligheder, men der er en seriøs risiko for, at vi ikke får succes. Vi vil ikke indgå kompromis for enhver pris, og vi er ikke klar til at kaste alt over bord,« siger hun.

Parterne strides især om, hvorvidt det skal være muligt at lave nationale aftaler om en arbejdsuge på mere end 48 timer. Især Storbritannien insisterer på, at der ligesom i dag skal være en undtagelse, så man kan arbejde op mod 60 timer om ugen. Det har parlamentet indtil nu afvist.

Det er jo helt tåbeligt at forestille sig, at vi i øjeblikket, hvor der bliver fyret så mange, så skal have de enkelte til at arbejde mere. Det er ikke vejen at gå, siger Ole Christensen (S), som sidder med i det forligsudvalg, der nu forsøger at finde en løsning.

Han er dog fortsat optimist og nævner en mulig kompromismodel, som giver landene en tre års forlængelse af undtagelsen, hvorefter hvert enkelt land skal dokumentere behovet for de lange arbejdsuger. Og det vil være det samme som en afskaffelse, mener Ole Christensen.

Ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her