Baggrund
Læsetid: 1 min.

Rajoelina overgangsleder i Madagaskar

Oppositionslederen sættes i spidsen for overgangsregering. Grundloven skal ændres, og præsident- og parlamentsvalg skal holdes inden for to år
Udland
18. marts 2009

Oppositionslederen i Madagaskar, Andry Rajoelina, bliver leder for en overgangs-regering. Desuden vil oppositionen ændre grundloven og gennemføre præsident- og parlamentsvalg inden for to år. Det oplyste kilder tæt på Rajoelina i går.

Meddelelsen kom kun få timer efter, at den hidtidige præsident, Marc Ravalomanana, havde forladt sin post og overdraget præsident-beføjelserne til militæret. Dermed synes ugers politisk uro og vold i øriget ud for det sydlige Afrika at være på vej mod sin afslutning.

En af præsidentens rådgivere sagde, at "præsidenten tilsyneladende er ved at overdrage magten til militæret".

Ravalomananas afgang og Rajoelinas magtovertagelse er kulminationen på uroen, som har kostet mindst 135 mennesker livet.

Otte ministre gået af

Få timer før oplysningerne om præsidentens afgang rykkede oppositionsleder Andry Rajoelina ind i præsidentpaladset, der var forladt af præsidenten og hans folk. Mandag tog militæret kontrol med bygningen.

Da Rajoelina kom til præsidentpaladset, befandt præsidenten sig i præsidentboligen 12 kilometer fra centrum af hovedstaden Antananarivo.

Rajoelina sagde tidligere i går ved en demonstration, hvor omkring 10.000 af hans tilhængere deltog, at otte ministre var gået af, og at de havde afleveret deres afskedsbegæringer til ham. ritzau/AFP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her