Læsetid: 2 min.

Voldsom himmelflugt i dødsstraffe

Selvom stadig flere lande forbyder dødsstraf, steg antallet af henrettede med næsten det dobbelte sidste år
Fire iranske kriminelle hænges offentligt i byen Shiraz, 950 km syd for Teheran. Den 5. september 2007 havde Iran rekordmange henrettelser med 21 kriminelle på én dag, fordi -det højner sikkerheden i samfundet-, sagde en embedsmand.

Fire iranske kriminelle hænges offentligt i byen Shiraz, 950 km syd for Teheran. Den 5. september 2007 havde Iran rekordmange henrettelser med 21 kriminelle på én dag, fordi -det højner sikkerheden i samfundet-, sagde en embedsmand.

AFP Photo

24. marts 2009

Hver dag i 2008 blev næsten syv mennesker halshugget, hængt, sprøjtet med en dødelig gift, sendt i den elektriske stol eller på anden vis straffet med døden .

Og det er næsten en fordobling sammenlignet med 2007, hvor 1.252 personer måtte tage imod den ultimative straf. Tallet steg sidste år til 2.390. Det viser nye tal fra Amnesty International, som offentliggøres i dag.

Organisationen skønner, at det faktiske tal er endnu højere. Og det er en bekymrende udvikling, mener de:

"Dødsstraf er den ultimative form for grusom, umenneskelig og nedværdigende straf. Halshugning, hængning, dødssprøjter og stening hører ikke hjemme i det 21. århundrede," siger Irene Khan, generalsekretær i Amnesty International.

Især i Kina er antallet af dødsstraffe steget. Mens der i 2007 var mindst 470 henrettelser, steg det tal i 2008 til mindst 1.718.

Politisk dødsstraf

Arthur Stroud, der er psykolog og forsker i teknologi og dødsstraf ved RUC kalder stigningen en underlig tendens. Han forklarer, at en af grundene til den voldsomme stigning kan skyldes, at landene føler sig truet nationalt:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu