Nyhed
Læsetid: 2 min.

Fogh til Rusland

Han er muligvis på vej til NATO. Men Anders Fogh kunne også se mod øst. Et stort flertal i Rusland, så gerne Fogh som præsident
Udland
2. april 2009

Et imponerende flertal af russerne kunne godt tænke sig Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen som præsident i Rusland.

Det viser i hvert fald en meningsmåling, som den store radiostation Moskvas Ekko gennemførte i går.

Lytterne blev spurgt: "Kunne De forestille Dem, at kandidat til posten som NATOs generalsekretær, Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen blev leder af Rusland?"

Ved redaktionens afslutning havde 1.125 personer deltaget i afstemningen. 55,1 procent stemte 'ja'. 37 procent stemte 'nej'. 7,8 procent 'ved ikke'. Afstemningen var optakt til en radioudsendelse '48 minutter' i aftes med emnet: Anders Fogh Rasmussen som kandidat til posten som NATOs generalsekretær.

Allerede på forhånd var der indløbet en række kommentarer fra lyttere til spørgsmålet om Fogh som Ruslands leder. "Ja, ham vil vi gerne have! Han er et ordentligt menneske. Veluddannet... Og så har han vikingeblod i årene, og det betyder, at vi sagtens kunne finde fælles sprog," skriver Aleksandr.

En anden kalder det for typisk Moskvas Ekko, der falder på knæ overfor Vesten og er fuld af rusofobi. En tredje svarer: "Hvad har det med stakkels Danmark at gøre?"

Moskvas Ekko er en af Ruslands mest hørte og respekterede radiostationer og har tidligere beskæftiget sig med Danmark. For eksempel da den varme kartoffel, den tjetjenske oprører Akhmed Sakajev, havnede i Danmark, som nægtede at udlevere ham til Rusland.

Skinke og Laudrup

Det fik myndighederne til at iværksætte en veritabel antidansk kampagne. Moskvas Ekko svarede med at bede lytterne om at fortælle om deres forhold til det lille land, som russerne forbinder med H.C. Andersen, skinke og Michael Laudrup. Dengang rejste der sig en storm til støtte for Danmark. "Jeg har altid gået i, jeg går i, og jeg bliver ved med at gå i Ecco-sko," sagde en lytter vredt. En anden tilføjede: "I morgen samler jeg mine sidste rubler sammen og går ud i byen og køber et B&O-fjernsyn, som nok kan give mig et mere ægte billede af, hvad der foregår i verden, end hvad russisk tv viser."

48 Minutter på Moskvas Ekko startede først efter Information-redaktionens afslutning, men det kan bestemt ikke udelukkes, at de russiske lyttere med vanlig sans for underfundig humor har tilbudt at tage Anders Fogh Rasmussen til sig som leder - han er vel ikke så meget ringere end deres Putin og Medvedev - mod at vi fra Danmark garanterer en stabil leverance af Tuborg og Carlsberg.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Som jeg sagt før, Fogh er som skabt til en politisk karriere i Nordkorea. Kontrol, kontrol og atter kontrol.

jan henrik wegener

Jeg tror da Fogh er en leder over verdensgennemsnittet - faktisk er selv ringe europæiske politikere bedre end dette, så der skal ikke så meget til. Selv de værste skandinaviske skandalesager er vist rene bagatteller, næppe værd at nævne i f.eks. russisk sammenhæng. (jeg mener en gang i mellem har der været nogle tusser der ikke har været redegjort for. Derovre vil det dreje sig om milliarder!)