Nyhed
Læsetid: 1 min.

Oppositionen jubler over Karen Jespersens farvel

Begejstringen i oppositionen var til at tage og føle på, da Karen Jespersen meddelte sin afgang som velfærdsminister
Efter halvandet år som velfærdsminister siger Karen Jespersen stop, og det glæder oppositionen.

Efter halvandet år som velfærdsminister siger Karen Jespersen stop, og det glæder oppositionen.

Bax Lindhardt

Udland
4. april 2009

Efter halvandet år på posten valgte Karen Jespersen i går at trække sig som velfærdsminister. Årsagen er ifølge ministeren, at der er samlet for mange og for forskellige ansvarsområder under Velfærdsministeriet.

"Jeg har altså arbejdet hårdt for ikke bare at reagere på de problemer, der dagligt opstår, men også for at vise nye veje. Men alligevel går der uforholdsmæssigt megen tid med driften af de sager, der rutinemæssigt kommer strømmende, når området er så stort, som det er tilfældet," lød det i går i en meddelelse fra Karen Jespersen, der fortsætter som menigt medlem i Venstregruppen.

I oppositionen kan man dårligt få armene ned over nyheden. SF's socialordfører, Özlem Cekic er "glad og lettet" og håber på, at den næste velfærdsminister vil brænde for sit fag.

"Rent fagligt kan vi ikke få noget værre end Karen Jespersen. Men det er flot, at hun er kommet til en erkendelse af, at hun ikke har kompetencerne til at være velfærdminister," siger hun.

Ingen resultater

Ifølge Socialdemokraternes socialordfører, Mette Frederiksen, har Karen Jespersen ikke skabt resultater:

"Antallet af fattige er steget, uligheden er streget, ghettoproblemerne er taget til, og de mest udsatte grupper som hjemløse, misbrugere og prostituerede har ikke fået det bedre," siger hun og kalder det "godt", at Jespersen takker af.

Karen Jespersen, der har en lang politisk karriere bag sig fra VS over S til Venstre, har i månedsvis været under massiv beskydning fra oppositionen, og ifølge flere kommentatorer stod hun også til at miste posten ved en kommende rokade.

Nu kan der spekuleres i, hvem der skal følge efter Jespersen, og om Løkke som ny statsminister vil erstatte en kvinde med en kvinde. Et bud kunne være Venstres socialordfører, Ellen Trane Nørby, men også den politiske ordfører, Inger Støjberg, står til en ministerpost i en ny VK-regering.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Så mon ikke snart hun melder sig ud af V og ind i DF for "værdipolitikkens skyld"...

Lennart Kampmann

Hun og Ritt - samme løsning, løb fra det hele......

Der var ikke meget kampkraft i hende fru Jespersen. Har hun været der længe nok til en ministerpension?

med venlig hilsen
Lennart

2 - hun var også minister hos den forrige rasmussen.
Hvorfor det skulle være en belastning med de mange kasketter er en gåde, hun har jo ikke passet nogle af dem.

Torben Petersen

Hun har lidt voldsomme nederlag på det seneste. Meningsmålinger der sagde hun ikke passede sit arbejde, irettesættelse fra Fog får at genere Birthe Rønn Hornbech, buhet ud af Kommunernes Landsforening osv.

Nu skal hun så føre DF-politik fra Venstres bagsæder, indtil hun 8 måneder før valget melder sig ind i DF, hvor hun skal være i et par år, før hun melder sig ind i DNSB.

Dorte Sørensen

Viser Karen Jespersens farvel ikke mere endnu en fuser fra Fogh Rasmussens hånd .
Med Velfærdsministeriet der indeholder det gamle indenrigsministeriets opgaver samt mange af socialministeriets og boligministeriets.. Det var på forhånd et alt for stort ministerium og viser, at Fogh Rasmussen ingen relativitets sans havde for hvor meget han kunne rode sammen og forlange en minister kunne overskue. Men det værst er at det gamle socialministerium er spredt ud til flere ministerier og ingen ved rigtigt hvem der har ressort over den og hin opgave. Line Barfod har flere gange sagt, at Fogh Rasmussen nedlagt socialministeriet , hvilket også kan ses på den førte politik.

Per Holm Knudsen

En glædens dag, at genfærdsminister Karen Jespersen stopper som minister. Hvis du en sidste gang vil se hende i 30 år yngre udgave, så kan du stadig nå det på Genfærdsministeriets hjemmeside http://www.vfm.dk - hvad kan Photoshop dog ikke udrette for menneskeheden.

Ivar jørgensen

Det kommer i hvert fald til at gavne JPs politiske redaktørs journalistiske habilitet - det der måtte være tilbage af den - at den forhenværende glødende marxist, Ralf Pittelkow, ikke længere ligger i med "fjenden".

Jane Smidtfelt

Når Lars bliver statsminister, så tror jeg hun bliver integrationsminister og så skal der nok en større oprydning i gang i det regi.

Lennart Kampmann

Når man kaster håndklædet i ringen og giver op, er det vel mindre sandsynligt at man bliver minister igen.

Jeg håber der kommer friske kræfter til.

med venlig hilsen
Lennart

Jane Smidtfelt

Lennart Kampmann

Når man kaster håndklædet i ringen og giver op, er det vel mindre sandsynligt at man bliver minister igen.

Nu forudsætter du at alting er ens. Hvis man dropper at være chef for et køkken med 45 ansatte, fordi mange af de ansatte ikke er enige i at der skal laves Dansk mad, så er det jo ikke det samme som at man ikke vil kunne styre et køkken med 20 ansatte, hvor de gerne vil... :-)

Lad os håbe, at Karen Jespersen kommer til at lide det svidende valgnederlag, hendes politiske holdninger gør hende fortjent til. Det var under hende, at nedbrydningen af velfærdssamfundet blev sat i værk i 90ernes liberalisme-under-falsk-flag, og siden har hun medvirket 'smukt' til stadig større opsplitning økonomisk, socialt og kulturelt af samfundet.

Lennart Kampmann

@ Jane Smidtfelt

Skal hun så være kirkeminister eller familieminister??

Hun dropper at være køkkenleder, så kan hun da fortsætte som kok eller opvasker.

med venlig hilsen
Lennart

Jane Smidtfelt

Lennart Kampmann hvis en smed siger op, så betyder det ikke at han skal finde en hel ny profession. Så kan han stadig godt arbejde som smed et andet sted...

Per Holm Knudsen

Jørgen Rasmussen: Jeg håber også hun bliver integrationsminister. Det ville være en fordel for vores samfund.

Vi lever tydeligvis ikke i det samme samfund, for i vores samfund ville genfærdsminister Karen Jespersen som integrationsminister være en katastrofe. Hun er ikke selv integreret i samfundet. Ekstremister bør slet ikke være ministre, det er vel lære af Karen Jespersen.

Per Holm Knudsen

"læren af Karen Jespersen"

Hvordan det? tror du ikke hun ville slå hårdt ned på Islamiseringen af det danske samfund f.eks. ved at lave en masse tiltrængte regler såsom at særbehandling aldrig mere vil forkomme?

Dorte Sørensen

Ekstremister skulle ikke høres ifølge Karen Jespersen selv (fx hendes skænderi med Birthe Rønn Hornbech.) Hvordan kan Karen Jespersen så bruges som minister overhovedet?
Derudover må Karen Jespersens afgang ses som et bevis på endnu en fuser fra Fogh Rasmussens hånd.

Nu er der jo en væsentlig forskel på en smed, og en komplet uduelig minister, der siger op for at undgå at blive fyret.

I øvrigt tror jeg at et sanatorium ville være et bedre sted for Karen Jespersen. Den skælvende stemme og latente arrigskab vidner om at hun er ved at knække.

Heinrich R. Jørgensen

Peter Volver:
"ved at lave en masse tiltrængte regler såsom at særbehandling aldrig mere vil forkomme?"

Særregler for at undgå særbehandling?

Heinrich R. Jørgensen

Særregler for at undgå særbehandling?

Tja, det kan du sige som en art ordspil, men sandhedden er nok at der er brug for regler der sikre at vores kultur og levevis ikke bliver ændret skive for skive i dette "salami spil".

Jeg er sikker på at Karen Jespersen er dygtigt og jeg er sikker på at ingen af jer ville kunne gå en kilometer i hendes sko.

Jeg håber sandelig at Lars tager hende som integrationsminister, det ville være tiltrængt. Vi har brug for at der bliver taget fat i de store problemer vi har på det område, især da de netop gør det sociale område som helhed mere kompliceret end det burde være.

Men vi får se. Det kan jo også være at AFR bliver - det ville i nok elske ikke :-)

Heinrich R. Jørgensen

Peter Volver:
"jeg er sikker på at ingen af jer ville kunne gå en kilometer i hendes sko."

Næh, det ville givetvis være uudholdeligt at skulle bevæge sig omkring i så små sko.

Hvad er det lige Karen Jespersen kan, der gør hende til en fantastisk integrations(ikke assimilations)minister i jeres optik?

Jane Smidtfelt

Hvor ville det være skæg hvis I havde nogle konkrete klagepunkter frem for ensidigt had og latterliggørelse. På den anden side er det rart nok at se I slet ikke har noget substans i jeres had.

Jeg håber de tager Karen og giver hende integrationsområdet, det ville være hårdt tiltrængt.