Satire
Læsetid: 2 min.

Silvio - afklædt statschef

Den italienske ministerpræsident Silvio Berlusconi og hans foretrukne tv-starlet og nu minister i hans regering ses på maleri sammen i bar figur
Silvio Berlusconi og hans muse Italiens minister for ligestilling, Mara Carfagna. Kunstneren Filippo Panseca står bag værket. Berlusconi har ikke selv kommenteret det opsigtsvækkende maleri.

Silvio Berlusconi og hans muse Italiens minister for ligestilling, Mara Carfagna. Kunstneren Filippo Panseca står bag værket. Berlusconi har ikke selv kommenteret det opsigtsvækkende maleri.

Udland
23. april 2009

ROM - Silvio Berlusconi og hans åbenlyse flirt med en tv-starlet, som han siden udnævnte til minister, er nu blevet motiv for et oliemaleri, hvor begge vises nøgne.

For to år siden erklærede den italienske ministerpræsident over for starletten Mara Carfagna - i millioner af tv-seeres påhør - at han på stedet han ville gifte sig med hende, hvis det altså ikke lige var, fordi han allerede er gift.

Det fik Berlusconis kone, Veronica Lario, til i pressen at forlange af sin mand, at han gav hende en offentlig undskyldning, hvilket han da også prompte gjorde. Desuagtet udnævnte Berlusconi sidste år Carfagna til ligestillingsminister i sin nye regering, og nu er Italiens mest feterede virtuelle par blevet forenet på et skilderi i et kunstgalleri ved Savona i Ligurien i det nordvestlige Italien nær Genova.

På billedet ses Berlusconi med et par gigantiske englevinger, der udfolder sig beskyttende om hans nøgne kvindelige minister. Begge har de et alvorligt og nærmest kysk ansigtsudtryk. Berlusconi kunne dog godt se ud til at hviske søde politiske komplimenter i sin protegés øre. Signorina Carfagna har på den anden side rettet blikket direkte imod ministerpræsidentens (diskret tildækkede) kønsdele.

Kone også afbilledet

Men den, der ler sidst, er måske snarere Berlusconis frue, Lario, kan man mene.

Splitternøgen stirrer hun på parret fra sit eget lærred. Hendes engleagtige vinger er vidt udbredte, og hun er udstyret med et par enorme blødt udseende bryster. Et spøgelsesagtigt smil kruser sig i hendes ansigt, der er kridhvidt.

Kunstneren, Filippo Panseca, skabte sit navn i 1980'erne som designer af kolossale, faraoniske scenekulisser for de italienske socialisters partikonventer under Berlusconis daværende beskytter, Bettino Craxi.

Til avisen Secolo XIX udtaler Panseca, at han med sine seneste malerier ønsker at "hylde ministerpræsidenten".

Han forklarer, at han har indkopieret Berlusconis ansigt i et billede på internettet, mens han har lånt Carfagnas nøgne legeme fra en 1800-talskunstner.

Panseca pointerer, at dersom Berlusconi skulle have lyst til at købe hans kunstværker, så vil han donere alle indtægter til de titusindvis af jordskælvsofre i Abruzzo.

Berlusconi har endnu ikke kommenteret det opsigtsvækkende maleri, men han er næppe køber til billederne.

Sidste år lod han bortcensurere en nøgen brystvorte på en kopi af et originalt renæssancemaleri, som hænger i den italienske regerings presserum. Det skulle nødigt vække anstød.

© The Independent og InformationOversat af Niels Ivar Larsen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her