Baggrund
Læsetid: 2 min.

Skønhedsdronning i homodrama

Debatten om homoseksuelles ret til at gifte sig når nye tumultariske højder i Amerika, efter at Miss Californien i sidste weekend tabte kampen om at blive Miss USA, fordi hun mener, at ægteskab kun kan indgås mellem to mennesker af modsat køn
Udland
25. april 2009
Frøken North Carolina og Frøken California.

Frøken North Carolina og Frøken California.

Steve Marcus

WASHINGTON DC - Det var næppe lige, hvad Carrie Prejean havde forestillet sig, da hun vandt titlen som Miss Californien sidste sommer.

Ikke desto mindre skete der følgende, efter at den 22-årige model og favorit under finalen i kampen om at blive Miss USA søndag i Las Vegas tilkendegav, at hun mente, at ægteskabet var en institution for heteroseksuelle ("undskyld, jeg er ikke ude på at fornærme nogen, det er bare sådan, jeg er opdraget" som hun formulerede det):

Ud over at blive nummer to i konkurrencen blev den 22-årige Barbie-klon, som ud over at være model læser til speciallærer for adfærdsvanskelige børn, øjeblikkeligt det nye hadeikon nummer ét i homomiljøer over hele USA og samtidig ophøjet til en heltinde af højrefløjen med Fox News i spidsen: "En kristen, hvid ung kvinde, som taber sin titel på den politiske korrektheds alter", som det hed på den konservative tv-kanal i denne uge.

Tiaraen måtte vige

Eller som præsidenten for the National Organization for Marriage, Maggie Gallagher, sagde til Washington Post torsdag:

"Miss Californiens svar var bevægende, fordi hun var ægte, ærlig og viste stort personligt mod. Det grimme svar, som hendes kritikere har mødt hende med, er nedværdigende - men ikke for Carrie Prejean... hun er en heltinde for mange, for i det splitsekund, hun havde, til at overveje sit spørgsmål, da valgte hun the truth over the tiara (sandheden frem for tiaraen). Det var et helt ekstraordinært øjeblik."

Baggrunden for balladen, som ikke bare dækkes i sladderpressen, men har ført til lange indlæg og debatter i alle landets seriøse medier, var et spørgsmål fra en af dommerne i skønhedskonkurrencen, den kendte og affekterede societyblogger, Perez Hilton (selv bøsse). Han stillede politiske spørgsmål til alle skønhedsdronningerne, og da det blev den blonde og aktivt kristne favorit fra San Diegos tur, spurgte han hende, om hun mente, ægteskaber mellem homoseksuelle skulle tillades. Prejean svarede efter nogle indledende falbelader nej, og efterfølgende svinede Hilton hende godt og grundigt til i sin videoblog, hvor han bl.a. kaldte kende en ubegavet bitch. Det fortrød han ikke et sekund, fortalte han CNN's Larry King onsdag. Og mens debatten raser om, hvem der er offer, og hvem der er politisk korrekt (for kristne og i øvrigt også flere bekymrede tilhængere af homoægteskaber mener nemlig, at det nu er blevet sådan, at det er bøsserne, der er det nye flertal og de familieforsvarende heteroer, der er den nye forfulgte minoritet), kan frøken Prejean i virkeligheden takke skæbnen for sin andenplads.

Forude venter bogkontrakter, realityshows, optræden i talkshow - hun debuterede allerede i denne uge - og en tætpakket serie af godt betalte taler på evangeliske universiteter og kirker. USA er som bekendt et land, hvor et nederlag nemt kan vendes til muligheder og sejr - bare man taber spektakulært nok.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her