Læsetid: 2 min.

John Demjanjuk rask nok til fængsel

Den 89-årige formodede naziforbryder John Demjanjuk er rask nok til at blive i fængsel, indtil anklagemyndigheden beslutter, om han også er rask nok til at blive stillet for en dommer. Tyskerne reagerer med blandede følelser på udsigten til en retssag
14. maj 2009

Paris - Den 89-årige John Demjanjuk er rask nok til at blive i Münchens Stadelheim-fængsel, indtil det afgøres, om han også er rask nok til at komme på anklagebænken for forbrydelser begået under Anden Verdenskrig. Det oplyste en talsmand for fængslet i går.

Demjanjuk blev i denne uge udleveret fra USA, hvor han har opholdt sig siden 1952. Domstole i både Israel og USA har tidligere fastslået, at han var vagt i en koncentrationslejr efter at være blevet taget til fange af tyskerne som russisk soldat. Men han har aldrig kunnet straffes.

Anton Winkler fra den tyske anklagemyndighed siger, at der næppe kommer en afgørelse denne uge, men muligvis i næste uge. Ifølge vicedirektøren for Stadelheim-fængslet er Demjanjuk ved bemærkelsesværdigt godt helbred, men hans forsvarer, Ulrik Busch fastholder, at han er for syg til en retssag.

Tyskere har reageret med blandede følelser på udleveringen af Demjanjuk.

"Det er en glædelig udvikling," siger en repræsentant for det tyske udenrigsministerium. Og i en udtalelse fra forbundskansler Angela Merkel gentog regeringen det synspunkt, at "Holocaust-bekæmpelse er en del af den nationale interesse".

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu