Læsetid: 2 min.

'Når I ser denne video, vil jeg være blevet myrdet af Guatemalas præsident'

Guatemala er kastet ud i en dyb politisk krise, efter at landets præsident beskyldes for at stå bag mordet på en fremtrædende advokat. Beskyldningen fremsættes af advokaten selv i en video optaget før han blev skudt ned på åben gade
I videoen hævder den nu myrdede advokat Rodrigo Rosenberg Marzano, at hans liv er i fare, fordi han har offentliggjort oplysninger om, at mordet på en af hans klienter måske var orkestreret af præsident Colom og hans partnere. Præsidenten afviser og mener skandalen er iscenesat af hans modstandere for at bringe regeringen i miskredit.

I videoen hævder den nu myrdede advokat Rodrigo Rosenberg Marzano, at hans liv er i fare, fordi han har offentliggjort oplysninger om, at mordet på en af hans klienter måske var orkestreret af præsident Colom og hans partnere. Præsidenten afviser og mener skandalen er iscenesat af hans modstandere for at bringe regeringen i miskredit.

AFP Photo

15. maj 2009

Guatemalas præsident, Alvaro Colom, har bedt FBI og et FN-agentur om hjælp til at undersøge beskyldninger om, at han stod bag nedskydningen af en fremtrædende advokat forrige weekend - beskyldninger, som fremsættes af offeret selv på en videooptagelse.

"Ulykkeligvis, hvis I ser dette båndede budskab, betyder det, at jeg, Rodrigo Rosenberg Marzano, er blevet myrdet af præsident Alvaro Colom," udtaler advokaten på den forbløffende 18 minutter lange videofilm, som blev optaget ugen før Rosenbergs død og omdelt til medierne ved hans begravelse mandag.

I filmen fortsætter han med at anklage præsidenten, førstedamen og andre højtstående politikere for korruption og for at stå bag et svindelnummer, som involverer skuffeselskaber og hvidvask af narkopenge. Rosenberg blev skudt ned og dræbt den 10. maj, da han cyklede i Guatemala By.

Colom, der insisterer på sin uskyld, er som følge af offentliggørelsen af videoen blevet midtpunkt for en akut politisk krise, hvis lige næppe tidligere er set i noget demokrati. Med sin anmodning om hjælp udefra håber præsidenten at afbøde skandalens skadevirkninger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu