Interview
Læsetid: 2 min.

'Alt er i Guds hænder, så ham frygter jeg mest'

Du kan ikke være et ondt menneske, hvis du følger Guds love og tror på Jesus, mener 30-årige Georgij fra Georgien. Biblen giver svar på alle spørgsmål, men det er svært at leve efter dens regler. Derfor frygter Georgij Gud mest af alt
Udland
30. juni 2009

Georgij Chanturidze er 30 år, arbejdsløs jurist og flygtning fra udbryderrepublikken Abkhasien, siden han var 14 år gammel. Han har en kone på 24 og en dreng på et år. De bor alle hos hans svigermor i en toværelses-lejlighed i udkanten af Georgiens hovedstad, Tbilisi, indtil de får råd til deres eget.

- Hvad er din største drøm?

»Et forenet Georgien, hvor Abkhasien og Sydossetien er en del af ét samlet land«.

- Hvad er det sidste, du har købt?

»Et par sportssko, det var vist nok et tysk mærke, men ikke noget kendt«.

- Hvad er det bedste land i verden?

»Italien. Jeg ved ikke så meget om det, men jeg har altid gerne villet rejse dertil. Til Venedig, Rom; der skulle være smukt, og sproget skulle ikke være så svært at lære. Jeg har også altid holdt med Italien i fodbold«.

- Hvad tror du på?

»På den ortodokse Gud. Alt udgår af Gud. Hvis man lever efter de kristne love, så giver det hele sig selv. Det er ikke muligt at være et ondt menneske, hvis man følger de love og tror på Jesus. Der findes svar på alle spørgsmål i Biblen, så det er ikke svært at vide, hvordan man skal leve. Det er bare svært at efterleve«.

- Hvordan ser du på din egen fremtid?

»Nu skal jeg først finde et job. Jeg håber at få arbejde som jurist i regeringen. Jeg tror, jeg har 90 pct. chance for at få det, men det finder jeg ud af på mandag, når jeg får svar på min ansøgning. Jeg vil gerne hjælpe mit land til at komme på fode«.

- Hvordan ser du på fremtiden for verden?

»Globaliseringen gør, at folk over hele verden er meget tættere forbundet i dag. Jeg håber på en verden, hvor folk ikke skal bekrige hinanden, for hvem tjener det at strides og slå ihjel? Vi fødes kun én gang, vi lever kun én gang, vi dør kun én gang; derfor skal man bare glæde sig over livet og få det bedste ud af det«.

- Hvad tjener du om måneden?

»Ingenting. Men indtil finanskrisen havde jeg mit eget firma, hvor jeg tjente omkring 400 dollar om måneden i gennemsnit«.

- Hvem er dit forbillede?

»Merab Andjaparidze, der er præsident for Abkhasiens fodboldforbund i Tbilisi. Han er en mand i ligevægt, der får tingene gjort uden så meget ballade. Og så kæmper han virkeligt for at bevare fodbold i Abkhasien«.

- Hvad er du mest bange for?

»Gud. Alt er i hans hænder, og jeg lever ikke altid efter hans regler. Så skulle man bo i kloster, hvis det skulle lade sig gøre.

- Hvad er vigtigst i dit liv?

»At være nyttig for min familie og mit land«.

- Hvad gør dig lykkelig?

»Min dreng, Daniel, på et år. Da han blev født, var det den lykkeligste dag i mit liv«.

-Hvad bestod dit seneste måltid af?

»Pølse, brød og ost«.

Serie

Menneske i Verden

Seneste artikler

 • Lidt lykke hver dag, tak

  26. august 2009
  Egentlig ville han gerne arbejde på et stort skib, men 46-årige Joseph Balic fra Split i Kroatien er lærer og enlig far og finder mest mening i gode mennesker
 • 'Man har de politikere, man fortjener'

  29. juli 2009
  Christa Schischka er født i 1943, og hendes familie-historie er mærket af krig. Hendes far blev dræbt i krigsfangenskab, og Christa Schischka selv blev sendt på fedekur i Schweiz som lille
 • Højtflyvende arbejde for et hus på landet

  28. juli 2009
  I 2006 forlod 20-årige Wei Xiaohong familiens marker i den sydlige Guizhou-provins. Efter et par kortvarige job i Beijing blev han for to år siden vinduespudser
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her