Læsetid: 5 min.

Krigsforbryder nyder sit otium

Ratko Mladic, manden bag de groveste krigsforbrydelser i Europa siden Anden Verdenskrig, fører øjensynlig en tilværelse af eksemplarisk normalitet i Serbien – det fremgår af en række videoklip, der dukker op, netop som Serbiens regering forhandler om procedurerne for optagelse i EU
15. juni 2009

BEOGRAD - Han holdes ansvarlig for den længste og blodigste belejring siden Anden Verdenskrig. Og for den grusomste massakre, Europa har kendt siden nazisternes nederlag. Men dette har øjensynligt ikke afholdt de bosniske serberes tidligere hærchef fra at nyde godt af et langt og fredsommeligt otium.

I de 14 år, der er gået siden krigen sluttede i Bosnien, har NATO's fredsbevarende styrker søgt at finde ham. Men skønt den amerikanske regering har udlovet en dusør på fem mio. dollar - hvortil kommer den én million euro, som Serbiens regering tilbød i 2007 - er han forblevet sporløst forsvundet. Rygter har der været mange af: Så var han set i Moskva, så var han set i Athen, så havde han haft et hjerteslag og var død. Men konkrete spor eller for den sags skyld billeder var der ingen af.

Men nu viser det sig, at da freden kom til Bosnien, tog hærchef Mladic tilsyneladende blot tilbage til sin landsby, skiftede til civilt tøj og fortsatte, hvor han havde sluppet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu