Læsetid: 4 min.

Charles Taylor benægter afhuggede hoveder og amputerede lemmer

Hans tidligere kollegaer har fortalt, hvordan han solgte våben og ammunition til Sierra Leones rebeller og fik bloddiamanter i bytte, og hvordan han finansierede børnesoldater, som voldtog og skar lemmerne af deres ofre. Liberias ekspræsident Charles Taylor var for første gang i vidneskranken i Haag i går - han afviste samtlige anklager blankt
Liberias tidligere præsident Charles Taylor nægter sig skyldig i anklagerne mod ham og kalder dem for 'løgne og rygter'. Der er rejst 11 tiltaler - herunder drab, voldtægt, rekruttering af børnesoldater og sexslaveri under krigene i de to vestafrikanske stater Liberia og Sierra Leone, der delvist sluttede i 2002.

Liberias tidligere præsident Charles Taylor nægter sig skyldig i anklagerne mod ham og kalder dem for 'løgne og rygter'. Der er rejst 11 tiltaler - herunder drab, voldtægt, rekruttering af børnesoldater og sexslaveri under krigene i de to vestafrikanske stater Liberia og Sierra Leone, der delvist sluttede i 2002.

15. juli 2009

»Han dræbte min mor, han dræbte min far - han får min stemme.« Sådan lød Charles Taylors valgslogan, da han kom til magten i Liberia i 1997 - otte år efter han startede en blodig borgerkrig i landet.

I går var Charles Taylor for første gang i vidneskranken ved krigsforbrydertribunalet i Haag, hvor han skulle forsvare sig mod 11 anklagepunkter, som tæller alt fra mord, tortur, voldtægt og sexslaveri til brugen af børnesoldater under borgerkrigene i Sierra Leone og Liberia. Anklager som Taylor regner med at blive frikendt for, da de ifølge ham er »løgn og rygter«.

Elise Keppler fra Human Rights Watch er ekspert i international lov og menneskerettigheder og har fulgt retssagen tæt. Hun fortæller, at en lang række af de 91 vidner, som indtil videre har været ført frem, er ofre fra borgerkrigen i Sierra Leone.

»Det er folk, som har fået deres lemmer amputerede, som har været udsat for seksuelle overgreb, og som er blevet bortført og hvervet som børnesoldater,« fortæller hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer