Læsetid: 4 min.

Hindu-gudinden synger blues

En tegnefilm, der omskriver hinduismens myter og gør den ærbare gudinde Sita til en revolterende feminist, har udløst både dødstrusler fra hindufundamentalister og sagsanlæg fra copyrightadvokater
8. juli 2009

Og her troede vi, at Muhammed-tegningerne omsider lå bag os. Men ak nej, for nu er guderne rasende. Igen! Himlen tordner, og universet er i kaos. Denne gang er det dog en helt anden tegner, som bliver forfulgt, og nogle helt andre troendes forestillinger om det hellige og ukrænkelige, som hun har været så formastelig at tegne sig ind i.

Amerikanske Nina Paley har ikke tegnet en hellig profet, men en hellig gudinde. Ingen af de monoteistiske religioner har kvindelige guder - det har den polyteistiske hinduisme, og det har gjort tegneren elsket af feminister og hadet af hinduekstremister.

Tegnefilmen Sita sings the blues vækker nu international opsigt.

Sita er ifølge Ramayana, en 3.000 år gammel sanskrit-myte, gudinde for skønhed og hustru til guden Rama. En dag bliver hun røvet af Ravan, som har rollen som Satan og kan minde om en Trym i den norrøne mytologi - Trym, som stjal Thors hammer og ville have Freya til brud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu