Læsetid: 5 min.

Krisen fremskynder morgendagens arbejdsmarked

En øget bevægelighed fra job til job og en vækst i fjernarbejde er tendenser, som er blevet forstærket af recessionen - og så må cheferne vende sig til, at medarbejderne er blevet mindre tro
28. august 2009

Læser De det her på deres laptop? Det er der en god chance for, at De gør. Recessioner har det nemlig med at fremskynde strukturændringer. De får ting, som næsten helt sikkert ville være sket alligevel, til at ske hurtigere. For eksempel er vi, som arbejder i pressen, blevet opmærksomme på, at vi i stigende grad bliver læst online. Det er sådan set fint nok, fordi det som journalister gør det muligt for os at nå et langt større publikum, For avisbranchen er det derimod knap så vidunderligt, da onlinelæsere skaffer langt færre penge i kassen end gammeldags papirlæsere.

Mindre opmærksomhed har der været omkring, hvordan vi selv - som producenter - bruger de nye teknologier.

Skiftet her er ikke slet så dramatisk som det, der finder sted på efterspørgselssiden, men det er temmelig sikkert både mere varigt og mere vigtigt: Over den næste generation vil forandrede arbejdstider komme til at forvandle den måde, vi lever på, radikalt.

Lad mig fremhæve bare tre udviklingstræk: Større bevægelighed mellem forskellige job. Mere deltidsarbejde og selvstændig virksomhed. Vækst i telearbejde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu