Læsetid: 4 min.

Laos - Asiens batteri?

Omkring en tredjedel af Mekongs vand kommer fra floder i det bjergrige Laos, og i hovedstaden Vientiane har regeringen som erklæret mål at udnytte vandkraften og eksportere strøm for at fremme økonomisk og social udvikling. Og det skal blandt andet gøres via dæmninger
De mexicanske myndigheder kæmper en hård kamp mod narkokarteller som La Familia Michoacana.

De mexicanske myndigheder kæmper en hård kamp mod narkokarteller som La Familia Michoacana.

Ronaldo Schemidt

17. august 2009

Det er ikke til at tage fejl af. Der er kommet penge til landsbyen Ban Na Hin i det centrale Laos. De ydmyge palmebladshytter er ved at blive erstattet af mere solide plankehytter, og de tidligere plankehytter forsvinder til gengæld for pænt malede murstenshuse.

Jo, landsbyens økonomi har fået en indsprøjtning. Et stenkast fra landsbyen bygges der også. Her er Theun-Hinboun Power Company ved at opføre en snes nydelige bungalows til de ingeniører, elektrikere og andre fagfolk, der skal arbejde med udvidelsen af Theun-Hinboun-dæmningen. For landsbyen har dæmningen haft stor betydning. Beboerne tilbydes arbejde, lægehjælp og en god skole. For de omkring 66 landsbyer længere op- og nedstrøms af floden har dæmningen også haft betydning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer