Læsetid: 5 min.

Libyens 'gale mand' er ikke så gal endda

Det er lykkedes den excentriske Muammar Gaddafi at slippe gratis fra årtiers støtte til alskens terrorisme – metoden er oliekoncessioner og tjenstvillighed over for EU’s behov for effektiv grænsekontrol med bådflygtningestrømmen over Middelhavet
Det er lykkedes den excentriske Muammar Gaddafi at slippe gratis fra årtiers støtte til alskens terrorisme – metoden er oliekoncessioner og tjenstvillighed over for EU’s behov for effektiv grænsekontrol med bådflygtningestrømmen over Middelhavet
1. september 2009

Beirut – Lykkes det for klimaminister Connie Hedegaard at drible en internationalt accepteret sluterklæring på plads ved FN’s klimakonference i København, vil den danske regering få et problem, når stats- og regeringslederne møder op: Gaddafis telt. Hvor skal det slås op, hvis han ankommer som formand for Den Afrikanske Union med et krav om 62 mia. dollar til Afrika i ’klimakompensation’ fra Vesten?

Libyens 67-årige diktator og ’ledende broder’, der i dag for 40 år siden tog magten ved et kup mod den aldrende monark, Idris I, sover ikke på hoteller, men rejser med sit eget beduintelt. Da han besøgte Rom i juni, slog han det op i en park, og lige nu har byen Englewood, New Jersey (og det amerikanske udenrigsministerium) et problem, nemlig at Gaddafi agter at plante sine teltpløkker i plænen foran en villa tilhørende den libyske ambassade. Naboen, en ortodoks jødisk rabbiner, er ikke glad. Især ikke efter at Gaddafi i går på topmødet i Den Afrikanske Union, ekstraordinært indkaldt i anledning af ’revolutionens’ 40-års-dag, beskyldte Israel for at »stå bag alle Afrikas problemer i forsøget på at stjæle vores rigdomme«, som al-Jazeera-kanalen rapporterede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Pia har de afgørende stemmer ! Hvem er den uanstændige skurk ? Rasmussen !

Broder Gaddafi har en masse olie ! Hvem er de uanstændige ? Vi !

Niels Christensen

Gaddafi er ikke så gal endda. Nej da, bortset fra at han har misligeholdt sit land til det ulidelige i 2 generationer.
Måske skulle man afholde en årlig Mr. 'hvilken arabisk leder' har gjort mest for ikke at udvikle sit land.

Er han faktisk gal overhovedet, eller er han blot endnu et eksempel på, at regimer, som ikke byder rovdriftskapitalisme velkommen med åbne arme, skal lægges for had?
Dengang Reagan bombede hans børn under et påskud, som jeg har glemt, kom det snart for dagen at det kun var et påskud. Vi kan simpelthen ikke lide folk, som ikke lar os gå ind og ta for os af hvad de nu måtte have af rigdom, og om ikke andet kan vi da i det mindste få dem lært at købe ting vi gerne vil sælge dem som de ikke har brug for.

Libyen er det Afrikanske land med den laveste analfabetisme-rate og den højeste uddannelsesrate. De sætter næsten 40% af deres nationale budget af til uddannelse!

Efter over 20 års sanktionskaos har de de sidste 6 år gjort ret gevaldige fremskridt. Det største problem er stadigt fødevare og vand. Det bliver interessant at se om deres store Meddani-projekt bliver til noget.

"Englewoods borgmester er heller ikke glad:
»Vi har lige set ham byde en dømt terrorist velkommen tilbage til Libyen, men her vil vi aldrig glemme terrorangrebet,«"

Mon borgmesteren har kendskab til Luis Posada Carriles, der sprængte et civilt cubansk fly i luften over Barbados i 1976 og dræbte 73 mennesker - han er jo fortsat på fri fod - og selvfølgelig, som tidligere CIA agent bliver han ikke udleveret til retsforfølgelse - så USA dobbeltstandard er til at tage og føle på.

Tak til Lasse Ellegaard for artiklen.

Da Gaddafi besøgte Berluconi i juni, ønskede han at tale til en forsamling af kvinder. Han havde dog svært ved at vække større begejstring.

Det hjalp lidt, da han udtalte, at han ikke mente at staten skulle blande sig i, om kvinder kørte bil. Dog dalede begejstringen betragteligt, da han tilføjede, at denne beslutning skulle overlades til kvindernes ægtemænd og brødre!!!

http://www.guardian.co.uk/world/2009/jun/12/colonel-gaddafi-italy-women-...

With growing murmurs in the auditorium and a few noisy exits, Gaddafi tried to regain some credibility by denouncing the treatment of women in Arabic and Islamic societies.
"Why should these women have to apply to the head of state for the right to drive a car?" he asked. The audience applauded politely, but swiftly laughed incredulously as he went on to add that this was a matter for "their husbands or brothers should d ecide". Boos and hisses filled the auditorium; there were whispers in ears...

:-)