Læsetid: 2 min.

Lissabon-traktaten volder Tjekkiet problemer

Ratificeringen af Lissabon-traktaten volder fortsat problemer i Tjekkiet. En gruppe senatsmedlemmer ønsker endnu en forfatningsmæssig undersøgelse af traktaten, og det kan forhale den endelige ratificering
26. august 2009

Fire EU lande har endnu ikke ratificeret Lissabon-traktaten. Irland skal gennem en ny afstemning om traktaten til oktober, og i Polen, Tyskland og Tjekkiet skal traktaten underskrives af landenes præsidenter.

Alt peger på en gnidningsfri vedtagelse af Lissabon-traktaten ved folkeafstemning i Irland, og underskriften fra den polske præsident er formentligt en formalitet. I Tyskland mangler de tyske politikere kun at vedtage en række lovændringer, før den tyske præsident kan sætte sin underskrift på traktaten. Tjekkiet kan imidlertid forsinke hele processen og blive det sidste land, som ratificerer traktaten. Den tjekkiske minister for europæiske anliggender, Stefan Füle, var på besøg i Danmark i mandags, og han vurderer, at der er en reel risiko for, at Tjekkiet vil forhale ratifikationsprocessen.

»Jeg kan på nuværende tidspunkt ikke give nogen garantier for, hvornår ratificeringen af Lissabon-traktaten i Tjekkiet bliver afsluttet,« siger Stefan Füle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu