Læsetid: 7 min.

'Når der er penge, er der action'

Trods en arbejdstid på op til 72 timer i smalle minegange og pludselige massakrer søger 16-årige Chance tilbage til minen i Bisie, for der er gode penge at tjene. Sådan tænker tusinder af congolesiske børn og unge
31. august 2009

Klokken er tre om natten, men Chance er ikke helt klar over, hvad tid på døgnet det er. Chance er på vej op igennem de smalle, slimede minegange efter at have arbejdet nærmest nonstop i 72 timer. Hans arbejdsplads ligger 150 meter under jorden.

»Det tager så lang tid at komme op og ned, at jeg ikke gider kravle op for at sove. Derfor tager jeg bare en lur en gang imellem i minegangen,« siger han.

Resten af tiden arbejder han som en vanvittig med sin tunge hammer og mejsel. Hans lille krop er muskuløs og hans hænder oversået med små ar fra det hårde arbejde.

Lønnen er ret god ud fra congolesisk standard, og hvis han stjæler små stykker cassiterit og smugler dem ud i sin ene gummistøvle, kan han selv gøre den endnu bedre. Chance er 16 år, men lille af sin alder, og han har arbejdet i minen i Bisie, siden han var 13.

»Jeg kom hertil for at lave nogle hurtige penge. Jeg ville bruge pengene på min drøm, som er at komme i skole igen,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu