Læsetid: 5 min.

'En skræmt befolkning er nemmere at overbevise'

Den ellers så skræmmende svineinfluenza ikke er så farlig endda. Men hvorfor har panikken så grebet om sig? Den amerikanske professor Barry Glassner mener, svaret er, at der er både penge og stemmer at hente hos en angst befolkning
Indere ved et tempel i Delhi beskytter sig mod influenza-A-smitte, efter at Indien har indledt en stor oplysningskampagne for at dmme op for smittespredningen. 20 indere er bekræftet døde af virussen.

Indere ved et tempel i Delhi beskytter sig mod influenza-A-smitte, efter at Indien har indledt en stor oplysningskampagne for at dmme op for smittespredningen. 20 indere er bekræftet døde af virussen.

19. august 2009

»Hele menneskeheden er i fare.«

Sådan faldt ordene, da Margaret Chan, direktør i Verdenssundhedsorganisationen (WHO), hævede trusselsniveauet fra fire til fem for, at svineinfluenzaen ville udvikle sig til en pandemi.

Tidligere dækkede begebet 'pandemi' over en ny virus, der spredte sig hurtigt, som der ikke fandtes immunitet mod og som resulterede i høj sygelighed og høj dødelighed.

Nu har WHO fjernet de to sidste og ret væsentlige betingelser, og det er grunden til, at vi i dag kan kategorisere svineinfluenzaen som en pandemi. Den er nemlig ikke videre farlig; faktisk er det en mild form for influenza, og risikoen for, at man for alvor bukker under for den er tilsyneladende ikke større end for alle andre influenzatyper. '

Alligevel breder panikken sig, og verdens regeringer kæmper for at vise, at de er i stand til at beskytte deres borgere bedre end nogen andre, mens raske mennesker vasker hænder med neurotisk hyppighed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer