Læsetid: 4 min.

USA: 'Den globale krig' mod terror er afblæst

Terrorisme er blot en taktik, og al-Qaeda er ikke en global trussel. Det sagde den amerikanske præsidents kontra-terrorrådgiver, John Brennan, i sin fremlæggelse af regeringens overordnede strategi mod det, han kalder 'en lille gruppe muslimers voldelige ekstremisme'
Som CIA's nummer to modsatte John Brennan sig ikke anvendelsen af tortur  under Bush-æraen. Nu tager han skarpt afstand fra 'hårdhændede metoder'.

Som CIA's nummer to modsatte John Brennan sig ikke anvendelsen af tortur under Bush-æraen. Nu tager han skarpt afstand fra 'hårdhændede metoder'.

Mandel Ngan

8. august 2009

BOSTON - Under præsident Barack Obama er 'krigen mod terrorismen' ikke længere den krumtrap i amerikansk udenrigspolitik, som er bestemmende for alle andre elementer af politikken. Den er blot en af mange »transnationale trusler«, som bør underlægges en overordnet strategi.

Det var hovedbudskabet, da Obamas toprådgiver i kontraterrorisme, John Brennan, torsdag holdt sin første store tale for offentligheden.

»Kampen mod terrorister og mod voldelig ekstremisme definerer, ja, forvrænger, ikke længere hele vores udenrigs- og sikkerhedspolitik. Tværtimod tjener kampen som en vigtig del af en overordnet politik,« sagde John Brennan i talen, som løftede sløret for Obama-administrationens redefinering af forgængeren George W. Bushs kontraterrorismepolitik.

Tortur hjælper fjenden

Brennan er en mangeårig CIA-agent, der bl.a. tjente som bureauchef i Mellemøsten i 1996-99. I sidste års valgkamp blev han tippet som Obamas CIA-chef, men han trak sit kandidatur tilbage, da det kom frem, at han i Bush-æraen ikke havde modsat sig anvendelse af tortur under forhør af terrormistænkte. I den perioden var han nummer to i CIA.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu