Note
Læsetid: 1 min.

Bundanoon går foran

Udland
29. september 2009

To timers kørsel fra Sydney i Australien ligger den lille søvnige by Bundanoon med 2.000 indbyggere.

I lørdags gik et lokalt optog gennem byen for at fejre et netop iværksat forbud: I Bundanoon må der ikke længere sælges kildevand på flaske.

»Mens vore politikere tumler med klimaændringernes enorme udfordring, viser Bundanoon, at man sommetider kan udrette noget på lokalt niveau for at skabe virkelige og målbare forandringer,« siger John Dee, talsmand for den lokale klimakampagne, til avisen The Independent.

Forbuddet mod flaskevandet blev fremprovokeret af et firmas planer om at etablere et vandindvindingsanlæg i den lille by for at kunne fremstille og eksportere kildevand på flaske. Man så for sig byens drikkevand forsvinde, alt imens virksomhedens produkt dukkede op på hylderne i den lokale butik med vand til 300 gange den hidtidige pris.

En undersøgelse fra provinsregeringen i New South Wales fortæller, at drikkevandsindustrien er ansvarlig for en CO2-udledning ved produktion og transport af sine produkter på 60.000 ton CO2 årligt.

I Bundanoon er der nu opsat drikkevandsfontæner på bl.a. hovedgaden, og i butikkerne kan der købes genbrugsflasker til egen påfyldning. jsn

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her