Læsetid: 1 min.

Igen uro i Xinjiang

I den muslimske Xinjiang-provins i Kina fortsatte urolighederne i går, hvor politiet brugte tåregas mod demonstranterne. Xinjiang-provinsen udgør en sjettedel af Kina. 21 millioner bor i provinsen, og befolkningen udgøres hovedsageligt af hankinesere og muslimske uighurer, et oprindeligt tyrkisk folk, der længe har udgjort majoriteten i området...
Udland
5. september 2009

I den muslimske Xinjiang-provins i Kina fortsatte urolighederne i går, hvor politiet brugte tåregas mod demonstranterne. Xinjiang-provinsen udgør en sjettedel af Kina. 21 millioner bor i provinsen, og befolkningen udgøres hovedsageligt af hankinesere og muslimske uighurer, et oprindeligt tyrkisk folk, der længe har udgjort majoriteten i området. Urolighederne i hovedstaden Urumqi begyndte torsdag, efter en statsdrevet tv-station rapporterede, at 470 hankinesere var blevet stukket med sprøjter af mystiske overfaldsmænd. Men baggrunden for urolighederne er etnisk fjendtlighed grupperne imellem efter urolighederne i juli, hvor mindst 200 blev dræbt. ritzau/Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her