Læsetid: 3 min.

Mere fornuft i galskaben

Med stop for anti-raketbaser i Polen og Tjekkiet sættes militær effektivitet i højsædet
19. september 2009

Da ændringerne i USA's bidrag til et såkaldt raketskjold for Europa torsdag blev fremlagt, anvendte USA's præsident, Barack Obama, en redegørelse, som osede af spindoktorers indsats. Der var ingen direkte kritik af Bush-regeringens nu skrottede projekt, idet ændringerne angiveligt alene skyldes et forandret trusselsbillede og teknologiske fremskridt.

Man fremlagde en plan, som ifølge et fact sheet fra Det Hvide Hus leverer forsvar af »USA's udstationerede styrker, deres familier og vore allierede i Europa hurtigere og mere omfattende end tidligere programmer og inddrager mere fleksible og usårlige systemer«.

Fremhævelsen af, at hensynet til militær effektivitet nu er sat i højsædet, påvirkede imidlertid ikke en del kommentatorer, som nu fremturer med, at Obama har »skrottet Europas raket-skjold«, svigtet Østeuropa og gjort knæfald for Sovjetunionen - undskyld, de skriver vist Rusland.

Disse reaktioner bekræfter blot, at et forsvar mod raketter stadig er omgivet af ideologiske tåger, som for nogle blokerer nøgtern analyse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu