Læsetid: 4 min.

Spillet om kommissærposterne skydes i gang

I dag indledes kampen om de nye kommissærposter i EU. Et irsk ja eller nej til Lissabontraktaten er afgørende for, om det bliver en stærk eller svag kommission. Derfor tøver Lars Løkke Rasmussen med at udpege sin kandidat
I dag indledes kampen om de nye kommissærposter i EU. Et irsk ja eller nej til Lissabontraktaten er afgørende for, om det bliver en stærk eller svag kommission. Derfor tøver Lars Løkke Rasmussen med at udpege sin kandidat
16. september 2009

Når Europaparlamentet i dag med al sandsynlighed genvælger José Manuel Barroso til endnu en fem-årig periode som EU-Kommissionens formand, skydes spillet om de resterende kommissærposter samtidig i gang.

Et spil, der i høj grad kommer til at afhænge af udfaldet af folkeafstemningen i Irland om Lissabon-traktaten den 2. oktober.

Mandatet for den nuværende kommission løber til og med udgangen af oktober, men da situationen omkring Lissabon-traktaten er uafklaret, vil den nuværende kommission blive forlænget. Højst sandsynligt til 1. januar. Hvis irerne stemmer ja til traktaten, skal den stadig ratificeres. Ikke kun i Irland, men også i Tyskland, Polen og ikke mindst i Tjekkiet. Derfor kan traktaten og dermed de nye regler, som siger, at hvert land skal have en kommissærpost, realistisk set først være på plads ved årsskiftet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu