Note
Læsetid: 1 min.

IMF's østeuropæiske hovedpine

Udland
16. oktober 2009

Den Internationale Valutafond (IMF) bliver stadig mere urolige over den ustabile politiske situation i en række østeuropæsike lande. Tirsdag måtte Rumæniens regering under ledelse af premierminister Emil Boc gå af, og det har skabt bekymring for, om landet under en ny reging vil leve op til de betingelser, der følger med lån IMF. Ifølge Rumæniens IMF-repræsentant, Mihai Tanasescu, vil en delegation i Bukarest næste uge afgøre, om landet fortsat kan låne 17,1 milliarder dollar af IMF under de aftalte betingelser, der blandt andet tilsiger, at landet skal skære budgetunderskudet med 5,9 procent af BNP. Andre bekymringer er Ukraine, der står over for politisk turbulens frem til præsidentvalget 17. januar og Letland, hvor IMF har krævet reducering af de offentlige udgifter. Men IMF skal nok klare sig. 750 milliarder dollar (3.750 milliarder kr.) stor var den ekstra pose penge, som G20 landene gav fonden for nylig.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her