Læsetid: 3 min.

Ingen klarhed om Lissabon-traktaten før topmøde

Den tjekkiske forfatningsdomstol træffer ikke en beslutning om Lissabontraktaten før næste tirsdag. Dermed kommer der ikke navne på nye topposter i EU i denne uge
28. oktober 2009

BRUXELLES - Irritationens suk var næsten hørbart i Bruxelles, da det i går eftermiddag stod klart, at den tjekkiske forfatningsdomstol ikke ville afsige dom i sagen om Lissabontraktaten, som domstolen behandlede i går.

Mange havde ellers håbet, at der ville komme et klart signal fra Tjekkiet inden EU-topmødet, der går i gang torsdag eftermiddag.

Men den klage, 17 tjekkiske senatorer har indgivet til forfatningsdomstolen, fordi de mener, Lissabontraktaten overfører for meget magt til Bruxelles, vil der først komme svar på tirsdag i næste uge. I går formiddag lagde senatorerne nye dokumenter på bordet for at bevise deres sag, og selvom retsformanden ifølge nyhedsbureauerne mente, at handlingen var »på grænsen til obstruktion,« blev han nødt til at udsætte sagen.

»Forfatningsdomstolen skal votere. Derfor er retten hævet til 3. november,« lød det således i går eftermiddag fra Pavel Rytchetsky.

Og dermed faldt det sidste håb om, at man på EU-topmødet endelig kunne få lukket den traktat, som har martret Unionen de sidste ni år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu