Læsetid: 2 min.

Israel er kommet under pres

Den israelske regering er i modvind. Forholdet til Tyrkiet er forværret, og en FN-rapport kritiserer i skarpe vendinger den israelske fremfærd i Gaza-krigen. Men USA's og EU's opbakning til Israel er stadig stabil, vurderer eksperter
14. oktober 2009

Den israelske regering er kommet under stigende internationalt pres. Senest har Tyrkiet nægtet den israelske hær at deltage i en NATO-øvelse i tyrkisk luftrum. Og det er helt nye toner fra den tyrkiske regering, vurderer Jonathan Spyer, analytiker i den israelske tænketank 'Gloria'.

»Det har været tydeligt længe, at Israels forhold til Tyrkiet er blevet forværret. Tyrkiets seneste blokering for, at Israel kan deltage i NATO-øvelsen er en klar bekræftelse af dette,« siger han.

»Tyrkiet under ledelse af det islamiske AKP vil være den ledende regionale magtfaktor. Og et af ofrene i den bestræbelse bliver Israel. Tidligere garanterede det tyrkiske militær, at Tyrkiet forholdt sig pro-vestligt og sørgede dermed for, at forholdet til Israel forblev godt. Men nu må vi så konstatere, at det ikke er tilfældet mere. Det er et stort problem for Israel«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jonathan Spyer udtaler, at Goldstonerapporten om Israels og Hamas' krigsforbrydelser i forbindelse med Gazakrigen anses for at være meget usaglig.

Det ville være fint hvis Information ville give sine læsere en grundig indføring i den omfattende rapport (572 sider) så læserne selv ville kunne tage stilling.

.