Læsetid: 4 min.

Karadzic pralede med sine folkedrabsplaner

På førstedagen af retssagen i Haag fremlagde anklagemyndigheden belastende båndoptagelser, hvor den tidligere bosniskserbiske leder kan høres fortælle om sine morderiske planer for Sarajevos muslimske indbyggere
Adskillige overlevende er mødt op for at følge retssagen, og mange udtrykte deres skuffelse og frustration over, at Karadzic havde fået lov til at blive i sin celle.

Adskillige overlevende er mødt op for at følge retssagen, og mange udtrykte deres skuffelse og frustration over, at Karadzic havde fået lov til at blive i sin celle.

VALERIE KUYPER

29. oktober 2009

Krigsforbrydersagen imod Radovan Karadzic kom i gang i denne uge, og det skete med en bebudet fremlæggelse af dramatisk afslørende båndoptagelser, hvor Karadzic - eller den »øverstbefalende« eller »den praktiske leder«, som anklagemyndigheden kaldte ham - angiveligt kan høres udtale sig på måder, der må belaste hans stilling stærkt. Hans egen stemme og hans egne ord hævdes det at være ...

Sceneriet i Den Internationale Krigsforbryderdomstol for Det Tidligere Jugoslavien var surrealistisk: Hele venstre side af retssalen bestod af et hav af tomme stole, eftersom tiltalte også på andendagen havde valgt at boykotte retssagen. Men i modsætning til på førstedagen, da dommeren besluttede at afbryde forløbet efter blot 20 minutter på grund af hovedpersonens fravær - og til raseri for overlevende og efterladte, som havde foretaget den lange rejse til Haag - blev sagen omsider åbnet officielt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

brian fritzner

og Blair, Aznar, Berlosconi, Cheeney, Rumsfeld, Rice, Powel, Genscher, Kohl m.fl. og ikke mindst superlogreren over dem alle Fogh Rasmussen

Kunne man ikke fremskynde sagen lidt, ved at sende ham til Saudi-Arabien og udsætte ham for - nej, nej jeg mener behandle ham med, en "holdnings- og adfærdsændrende kur".

De skulle være så gode til det dernede.

To års retssag kan reduceres til en klar og entydig SKYLDIG erklæring fra fyren ... det er her kuren kommer ind i billedet, og så hurtigt videre til domfældelsen : Livsvarig fængsel ... eller kunne man ikke finde et sted, hvor de med glæde ville gennemføre en dødsstraf ? Texas f.eks. ?

Gutten Karadzic er uddannet psykriater, og så her i landet, og selvom manden er klokkeklar psykopat, er dødsstraf fuldkommen uacceptabelt.

@ Hans Hansen

Du har naturligvis ret. Jeg funderer bare over, hvorfor "vi" behandler forbrydere så forskelligt som tilfældet er.

Terrormistænkte - mistænkte (!), tju bang, brutale anholdelser, indespærring i årevis, uklar retsstilling, hvis nogen overhovedet, tortur osv.

Får man hæftet betegnelsen krigsforbryder eller lignende på sig, som fyren her, så nyder man en helt anden retsstilling - den rigtige. Enig. Men hvis ikke de handlinger, som fyren her er mistænkt og anklaget for, er terrorhandlinger ... hvor er vi så henne ?

Folkemord, etnisk udrensning af store befolkningsgrupper, er det ikke terror mod staten ?

Bo Klindt Poulsen

Det kan da ikke passe. Det må virkelig være en retssag orkestreret af de autonome, venstreorienterede, kulturradikale, ytringsfrihedsundertrykkende islamapologeter.

For jeg synes jo hele tiden, at Søren Espersen og Søren Krarup har fortalt mig, at serberne er kristne hædersmænd, som er ude for muslimelskende bagvaskelse.

Hjælp, Søren og Søren. Hvad skal jeg mene nu, hvor jeg læser denne artikel?