Læsetid: 4 min.

Karadzic-sag har stor symbolværdi

Retssagen mod Karadzic, der indledes mandag, må ikke blive som farcen mod Milosovic. Ikke bare for de bosniske ofres retsfølelses skyld, men også fordi Krigsforbryderdomstolens legitimitet afhænger af en ordentlig proces
På et arkivbillede fra marts i år , får de bosniske serberes leder, Radovan Karadzic, inspiceret sin attachémappe, da han senest stod i retssalen i Haag. Nu nægter han at møde op på mandag, hvor sagen mod ham reelt  indledes.

På et arkivbillede fra marts i år , får de bosniske serberes leder, Radovan Karadzic, inspiceret sin attachémappe, da han senest stod i retssalen i Haag. Nu nægter han at møde op på mandag, hvor sagen mod ham reelt indledes.

JERRY LAMPEN

24. oktober 2009

Den er blevet udskudt flere gange, men nu skulle det være ganske vist.

Retssagen mod den tidligere bosnisk-serbiske leder Radovan Karadzic starter mandag morgen kl. 9 i Haag.

Også selv om den 64-årige tiltalte i torsdags meddelte, at han agter at boykotte sagen. Radovan Karadzic mener, at han behøver 10 måneder mere til at forberede sit forsvar, som han selv vil føre. Men en talsmand for krigsforbryderdomstolen har sagt, at sagen begynder alligevel. Så må det blive med den forsvarer, domstolen har beskikket Karadzic mod hans vilje.

Sagen som efter sigende skulle omfatte næsten en million (!) sider er nemlig allerede forsinket, og domstolen har nu brugt 15 måneder på at forberede den, siden Karadzic blev udleveret fra Serbien i juli sidste år.

Domstolens legitimitet

For Krigsforbryderdomstolen for det tidligere Jugoslavien (ICTY) handler det nu om at komme i gang og vise, at man denne gang har fod på sagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer