Læsetid: 2 min.

Karadzic vender domstol ryggen

Krigsforbryderdom-stolen i Haag indledte i går sagen mod de bosniske serberes leder. Anklagen lyder på folkemord og forbrydelser mod menneskeheden
Stolen her forblev tom i går, da Radovan Karadzic ikke dukkede op. Karadzic mener ikke, at han har haft tilstrækkelig tid til at forberede sit forsvar, men chefdommeren udsatte blot retsmødet til i dag og advarede om, at man vil afvikle sagen uden den anklagede om nødvendigt.

Stolen her forblev tom i går, da Radovan Karadzic ikke dukkede op. Karadzic mener ikke, at han har haft tilstrækkelig tid til at forberede sit forsvar, men chefdommeren udsatte blot retsmødet til i dag og advarede om, at man vil afvikle sagen uden den anklagede om nødvendigt.

Peter Dejong

27. oktober 2009

Scenen var i går sat. Dommerne og anklagerne i Haag var klar til at påbegynde en af de vigtigste retssager om krigsforbrydelser under den forfærdende krig i Bosnien fra 1992 til 1995.

Men hovedpersonen, den tidligere leder for de bosniske serbere, Radovan Karadzic, var ingen steder at se. Han boykottede retsmødet. Chefdommeren ved den internationale domstol for det tidligere Jugoslavien, O'Gon Kwon, var tydeligt irriteret og advarede Karadzic om, at retssagen om nødvendigt kan køre videre uden den anklagede.

»Vi anmoder Karadzic om at møde op, så denne retssag ikke udsættes for yderligere obstruktion,« sagde han.

Kwon udsatte retsmødet til i dag, hvor anklagerne vil få mulighed for at gennemgå anklageskriftet. Det er et anklageskrift i den absolut tunge ende. Karadzic er på 11 punkter tiltalt for krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden. Den alvorligste anklage er folkemord, heriblandt den koldblodige nedslagtning af over 7.000 muslimske mænd og drenge i byen Srebrenica i sommeren 1995 og drab på tusinder af borgere i Sarajevo.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu