Læsetid: 1 min.

Ni års mareridt synes ved vejs ende

Ved at give Tjekkiet en undtagelse, håber resten af EU-landene nu, at Lissabon-traktaten kan træde i kraft inden årets udløb. Statsministeren vil dog ikke garantere en folkeafstemning om EU-forbeholdene
31. oktober 2009

BRUXELLES - Den helt store triumf for EU-landene på det netop overståede EU-topmøde faldt sent torsdag aften, da man kunne meddele, at den tjekkiske præsident, Vaclav Klaus, som den sidste mand i Europa har lovet at underskrive Lissabon-traktaten.

Løftet kom, da Tjekkiet - ligesom Storbritannien og Polen - blev sikret en undtagelse fra Chartret for Grundlæggende Rettigheder.

Klaus har insisteret på undtagelsen, fordi han mener, at de sudetertyskere, der blev fordrevet fra Tjekkoslovakiet under anden verdenskrig med chartret i hånden kan kræve deres ejendomme tilbage. En bekymring, der betegnes som grundløs, fordi chartret ikke gælder med tilbagevirkende kraft.

Og netop det er også blevet skrevet eksplicit i topmødets konklusioner. På den måde fik man nemlig beroliget Slovakiet, som ellers havde truet med også at ville have en undtagelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu