Læsetid: 1 min.

PET-chef regner med flere anholdelser

PET efterforsker, om danskere er med i planlægning af aktion. Trods den nye sag er der fortsat lav risiko for at blive ramt af terror, vurderer PET-chef
Sandsynligheden for at blive offer for en terrorhandling i Danmark er fortsat »stærkt begrænset«, sagde PET-chef Jakob Scharf   efter gårsdagens afsløring af en planlagt terroraktion mod blandt andet Jyllands-Posten.

Sandsynligheden for at blive offer for en terrorhandling i Danmark er fortsat »stærkt begrænset«, sagde PET-chef Jakob Scharf efter gårsdagens afsløring af en planlagt terroraktion mod blandt andet Jyllands-Posten.

Erik Refner

28. oktober 2009

Der bliver med stor sandsynlighed anholdt flere i terrorsagen om planlægning af angreb mod Morgenavisen Jyllands-Posten. Det vurderer chefen for Politiets Efterretningstjeneste (PET), Jakob Scharf.

»Jeg vil bestemt ikke udelukke flere anholdelser og fængslinger,« siger Jakob Scharf tirsdag aften på et pressemøde i PET's hovedkvarter i Søborg ved København.

Efterforskningen vil fortsætte længe endnu, og målet er blandt andet at finde ud af, om danskere eller indbyggere her i landet har været med i planlægningen af en aktion.

To mænd anholdt

Men det kan også føre til anholdelser i andre lande. Jakob Scharf siger, at PET arbejder sammen med den amerikanske og en række andre landes efterretningstjenester. Han vil dog ikke komme ind på, hvor mange eller hvem.

To mænd er foreløbig anholdt af amerikansk politi. Det skete den 3. og 18. oktober i tæt samarbejde mellem det amerikanske forbundspoliti, FBI og det danske PET.

LÆS: "Sigtelsen mod David Headley: FBI's redegørelse for sagen mod David Headley.

Jakob Scharf vil ikke ind på, hvordan det lykkedes at komme på sporet af de to mænd. Men der har været tale om en stor aktion både i og uden for Danmark.

PET-chefen understreger, at en terroraktion i Danmark i den konkrete sag ikke var meget tæt på. Risikoen for at blive offer for en terrorhandling herhjemme er stadig »stærkt begrænset«, selvom PET arbejder med flere sager. En af de anholdte har to gange været i Danmark og skulle have været på besøg igen i denne uge, men blev altså anholdt for nylig.

»I København er der foretaget rekognosceringer ved Jyllands-Postens gamle adresse på Kgs. Nytorv og den nye på Rådhuspladsen,« siger Jakob Scharf.

Den anholdte har også været på besøg på Jyllands-Postens redaktion i Viby J., og har ifølge PET-chefen opholdt sig i Århus og København.

PET er allerede nu i gang med at drøfte eventuelle sikkerhedsforanstaltninger for muhammedtegneren Kurt Westergaard, kulturredaktør Flemming Rose og avisens ansatte.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Stanley Opmann

"Risikoen for at blive offer for en terrorhandling herhjemme er stadig »stærkt begrænset«, selvom PET arbejder med flere sager."

PET arbejder på terrorhandlinger i Danmark???

Henning Ristinge

Nå Thomsen jeg troede ellers at vi skulle høre mere fra dig om de der "indbildte og imaginære trusler"

Det næste blir vel at vi nu skal præsenteres for en eller anden "imaginær" :-) konspirationsteory der kan forklare at dette her ligesom 9/11 barcelona London etc etc - i virkeligheden er fabrikeret af CIA og (ja nu er det jo altså Obama - vi kan vel ikke blive ved at give Bush skylden)

Henning Rislinge

Livet er så meget større end jeres lort, og indavl. Hvis du virkelig mener at det er et problem hvad to idioter gør, efter en dag hvor der i flere hjem er forgået vold i en størrelse der overgår terror, så fat et gevær og smudt ud i en af dine krige.

Bjørn Herring

Hvis der sker en terrorhandling der går ud over mine børn eller børnebørn vil jeg ud over de direkte ansvarlige holde Flemming Rose og kumpaner som indirekte ansvarlige. Deriblandt AFR der ikke kunne tage sig sammen til engang at tale med de der følte sig forulæmpede.

Mangelen på forståelse og empati 'backfires'.

Det er påfaldende, at PET's afsløringer altid sker om efteråret, i tiden lige op til finanslovs-forhandlingerne.
Det er som PET vil sige: Se, er vi ikke dygtige (og det synes såvel Pia K, som Villy Søvnløs PET er).
PET passer på os - PET tager terrortruslen alvorlig -
PET sørger for at vi kan sove trygt.
Men for at PET fortsat kan gøre dette, så har PET brug for nye ressourcer, flere penge, mere mandskab - og politikerne fra alle midterpartierne, vil falder over hinanden for at give PET, hvad PET ønsker.
Ja, hvem vil ikke gerne sove trygt om natten? Så giv nu onkel Jacob hvad han har brug for.

I går i en af TV2's aften-TV-aviser spurte oplæseren i et direkte Interview med JyllandsPosten Nye ansvarshavende chefredaktør om "Muhammed Tegningerne "Var DET (al balladen og truslerne mod Danmark ) Værd ?" .
På det svarede en fornærmet Chefredaktør at han fandt spørgsmålet useriøst - USERIØST ?

Altså - altså - altså - JyllandsPosten har en Kulturredaktør på JyllandsPosten som uvist af hvilke årsager mente sig berettiget til at sætte Danmark og danskernes fremtidige sikkerhed på spil for en komplet grundløs demonstration af Ytringsfriheden - manifesteret ved den famøse Muhammed Tegning ! ! !
Og så mener JyllandsPostens ansvarshavende Chefredaktør - at TV2 ' s spørgsmål om årsagen til at Danmark og Danskerne nu er truet af Terrorisme som også i Israel´og USA - - at spørgsmålet er useriøst og at det ikke skal besvares ? ? ?

Flemming Rose har egenhændigt med Muhammedtegningen importet Mellemøstens terrorsituationen til Danmark og så skal han kun afhøres som en helt i Clemens Talkshow - og ikke af PET ? - eller hvad ?

Kan enhver Bondeeknold fra Lolland også sætte diplomatiet i brand mellem Rusland og Danmark ved at telefonchikanere - f.eks Putin ?

Gu kan han da ej - inden der er gået 20 minutter så holder der en af Rigspolitiets mørkeblå patruljevogne og en hvid bil med blå blink og spændetrøje foran den tænkte lollandske bondeknolds jordhule.
Psykiatrrien kender hundrevis af eksempler på ustabile personer der således har forstyrret diplomatiske relationer og som derfor er blevet hastigt tvangsindlagt - men Flemmning Rose - han har jo åbenbart Licens til at sætte brand i muslimmernes højst forventelige føleser - med mere.
Foreløbig har derfra afledte ureoligheder kostet døde og sårede i de muslimske lande - hvilket derfor må have givet Flemmig Rose "blod på hænderne".

Gad iøvrigt vide om JyllandsPostens chefredaktør ved at Kulturredaktør Flemming Rose angiveligt føler en vis benovelse for en iøvrigt polsk Jøde og Islamofob ved navn Daniel Pipes som er kommet til magtens tinde i USA og som dertil har opfundet en størrelse der hedder "Campus Watch" som holder øje med om der er nogen amerikanere der kritiserer Jøder eller Zionismen og som dertil tager skridt til at få fyret ethvert sådant Jøde-kritisk menneske fra deres Job - ! ! !
Jo JO MInSAN - Flemming Rose - "Ytringsfrihedens Vogter" - Hold da helt kæft for en gang hykleri fra både Flemming Rose og JyllandsPostens chefredaktør.

Her er et link til i alt 4 fortløbende indlæg hvor Bjørn Herring fremragende beretter om Flemming Rose og hans fascination af den nævnte Daniel Pipe som gøre alt for at knægte ytringsfriheden i USA.

http://www.information.dk/207932?page=2

Henrik Andersen

I morges da jeg fodrede ræve ude i min baggård, så jeg en muslim gå forbi. Han var iført turban. Min første tanke var påfaldende. Har han en bombe under det håndklæde? Og hvis ikke, hvorfor har han i det hele taget et håndklæde på hovedet?

Som PET-chefen sagde i går, er der ikke længere tvivl om, at Danmark vil blive ramt af et terrorangreb i stil med 9/11 inden for 2 år. Det vil betyde over 10,000 dræbte. Det eneste vi kan gøre er, som Pia Kjærsgaard sagde i 22-nyhederne, at håbe at bomben falder det sted, hvor færrest etniske danskere opholder sig. Selv, ville jeg foretrække Bornholm.

Og ja, jeg er helt enig med Gert Frisch når han siger: "Livet er så meget større end jeres lort, og indavl."

Det er godt set Gert. Du er klog.

jan henrik wegener

Andre mennesker her i landet giver måske ikke en døjt for al den udenomssnak! De pågældende planlæggere er simpelthen fjender af almindelig befolkning i ethvert civilisetert samfund.

Mads Kjærgård

Ja hvad skal man sige? Goldstein skal jo stikke sit hoved frem en gang imellem, så regeringen kan få nogle stramninger og henlede opmærksomheden fra andre ting og få os til at acceptere yderligere indskrænkninger af den personlige frihed. Og....socialkammeraterne er med, man kan sige at hvis der er nogen der efterhånden står sammen i dansk politik når det handler om at begrænse den personlige frihed, så er det Venstre og Socialdemokraterne.

Stanley Opmann

Jeg kender i modsætning til f.eks. Erik Bramsen mange muslimer og jeg har aldrig følt mig truet, i modsætning til hvad jeg har oplevet fra mange af mine etniske danske perledemokraters side. Men ... da vi ikke havde terrorister blev vi nødt til at opfinde dem..

Karin Bennedsen

Ja, så er det igen tid til finanslovsforhandlinger.

Det er ved at blive en tradition, at PET 'afslører' terrortrusler når de gerne vil have flere ressourcer. Sidst var det tunesersagen, der ovenikøbet satte finansloven på stand-by, så længe at VKO kunne lave en særlov mod tuneserne.

Ville denne her såkaldte terrortrussel mon nogensinde være kommet til offentlighedens kendskab i Danmark, hvis ikke PET, i lighed med tunesersagen, havde valgt at gå i medierne med den?

I virkeligheden ved vi ikke, hvor mange lignende 'trusler', der har været i tidens løb, som bare aldrig er blevet offentliggjort.

For mig er spørgsmålet, hvorfor PET finder det opportunt at gå til medierne i denne sag, for hvilken gavn kan offentligheden have af at vide noget om den?

Fuldstændig rigtigt, kære Karin Bennedsen, - det ene øjeblik kan man ikke få det mindste at vide om, hvad PET laver, fordi det vil kunne besværliggøre eller helt forhindre deres optrevling af de farlige terroristnetværk, og i næste øjeblik får vi pludselig pressemeddelelser om den mindste lille hændelse med mulig relation til terror (mulig, for PET er stadig ikke blevet tildelt domstolsbeføjelser!).

Karin Bennedsen

@Johannes Aagaard

Her er lidt mere til det, du kalder konspirationsteorien: Den ene terrortiltalte, David Headley, blev anholdt den 3. oktober. Den anden, Rana blev anholdt den 18. oktober, altså for begges vedkommende flere dage før, at FBI og PET samtidig går i medierne med historien.

Der er helt klart en fælles aftale mellem parterne om offentliggørelsen, og tidspunktet for den.

Svend W. Jensen

@ Jens Catlow,

Jeg har læst dit indlæg indtil flere gange og kan ikke få andet ud af det end, at du ønsker censuren genindført, og, at du ligesom påstået om Daniel Pipe i USA ønsker at knægte ytringsfriheden i Danmark.

@Karin Bennedsen,

”Der er helt klart en fælles aftale mellem parterne om offentliggørelsen, og tidspunktet for den.”

Ja, selvfølgelig er det det. Er det en konspiration? Begrundelsen er den enkelte, at den ene anklagede stod for en ny rejse til Danmark og blev arresteret i luften.

Til trøst for dig og de øvrige konspirations tilhængere, kan oplyses, at statsministeren i radioavisens 12-udgave netop har oplyst, at afsløringen af de terrormistænkte ikke giver anledning til hverken øgede økonomiske midler eller magtbeføjelser til PET.

Karin Bennedsen

@Svend W. Jensen

Min bemærkning om konspirationsteorier var en lille ironisk kommentar til Johannes Aagaard, der tidligere skrev: "Hvis i nu læser disse to anklageskrifter, som er offentliggjort også i amerikanske medier, så ville i få løsnet op på de konspirationsteorier, som tydeligvis martrer jeres sind".

Selvom jeg en gang imellem finder konspirationsteorier underholdende, forsøger jeg at lade være med selv at forfalde til fantasifulde gætterier.

Slettet Bruger

Tiden vil (måske) vise, hvor meget kød der er på den sag, hvis det da ikke bliver en føljeton med hemmelige beviser, der ikke kan fremlægges af hensyn til statens sikkerhed eller endnu en sag, der tabes eller må opgives at blive ført. Det er før set i Danmark og ikke mindst USA.

Uanset hvad, så er der indtil videre ikke noget nyt, bortset fra at nogle koger suppe på, at der er tale om en amerikansk statsborger.

Har man nogensinde hørt magen? Når de siger at de pågrebet en terrorist derovre, så holder det også i byretten, hvis det da kommer så langt, trods årelange indespærringer og ”moderat fysisk pres”. Ellers har de ikke for vane at være radikaliserede, særlig overdrevne eller skydegale derovre, så hvordan kan det mon ske nu for en af de gode?
Nå, men også herhjemme vil mange radikaliserede debattører utvivlsomt fortsætte deres afhængigheds skabende hobby, og gnaske beslægtede emner igennem til hudløshed.

Hvad angår andres sammensværgelsesteorier om afdelingen for skæg og blå briller, så er det måske ikke så svært at komme i tanke om episoder ved tidligere finanslovsforhandlinger og folketingsvalg med sager, der efterfølgende blev droppet.
Mest irriterende husker jeg dog det har været, at man ofte skulle terroriseres i S-tog med skræmmekampagner og opråb om bombetrusler fra medpassagerne hvert femte minut, mens man op til en valghandling netop havde pågrebet nogle Al-Qaeda’er i Danmark, og at aviserne refererede det som om en tiltalt, der ikke overraskende blev kaldt SY.

Men det er helt sikkert nødvendigt at være på vagt overfor alle muslimer i Danmark. Selv kender jeg én, som udviser besynderlig adfærd, der ikke kan forklares. F.eks. har han tidligere holdt Information men læser nu BT, som han kalder bush avisen (ham er han ikke så glad for) og så er han vældig flink. Måske man skulle man anmelde ham?

Svend W Jensen
..."Jeg har læst dit indlæg (fra kl 8:36 min anm.) indtil flere gange og kan ikke få andet ud af det end, at du ønsker censuren genindført, og, at du ligesom påstået om Daniel Pipe i USA ønsker at knægte ytringsfriheden i Danmark"...

Mit Svar :
Det må stå sløjt til - når det er dig der er sendt ud for at forplumre tolkningen af mine ord - for DF-segmentet.

Men nej - jeg går ind for Ytringsfrihed - men ikke når det efterfølgende kan mistænkes at det dybere formål med Muhammed Tegningerne var / er at polarisere forholdet mellem Danskerne / europæerne kontra muslimerne hvor polariseringen ultimativt kan ende med ikke bare borgerkrige i Europa men også 3. verdenskrig mod muslimerne.

End ikke Struensee fik ustraffet lov til at manipulere med svage hjerner så meget som Flemming Rose har gjort det indtil nu.

Enhver - hvadenten som civilist eller politiker der tåbeligt gør Flemming Rose's meninger og holdninger til sine egen - er en trussel mod Danmark og i særdeleshed mod FREDEN i Danmark.
Sådan er det.

Som Landet ligger lige nu er der kun 2 danskere der kan udfordre Flemming Rose på hans hykleriske dobbeltmoral - hvor Flemming Rose på en ene side påstår sig at være "Ytringsfrihedens Vogter" og Hvor han på den anden side ligger på linie med islamofoben Daniel Pipe som forsøger at få enhver amerikansk akademiker fyret - hvis man bruger sin Ytringsfrihed til at kritisere Jøder / Israel eller Zionismen.
Der er kun 2 personer der kan tage opgøret med Flemming Rose og hans hykleriske Ytringsfriheds-Korstog og de har begge deres eget TalkShow - nemlig - Clement Kjærsgård og Anders Lund Madsen.
Disse 2 talkshowværter er vel at mærke Danmarks eneste chance for at almindelige danskere nogensinde får sandheden om Flemming Rose udleveret som den er glimrende beskrevet af Bjørn Herring i linkets 4 fortløbende indlæg nederst på side 3.

http://www.information.dk/207932?page=2

Jens Catlow:

."End ikke Struensee fik ustraffet lov til at manipulere med svage hjerner så meget som Flemming Rose har gjort det indtil nu."

God sammenligning af Jens Catlow, der sætter tingene i et retvisende perspektiv...

Jeg har nu ikke tænkt mig at give op, og hvor der mangler viden, skal der nødvendigvis produceres de nødvendige statistiker, netop for at undgå eksempelvis underlødige påstande også fra VKO.

Svend W. Jensen

Jens Catlow,

Tak skal du have. Den får ikke for lidt.

Jeg skal foreslå, at du i lighed med vores berømte landsmand H.C. Andersen afslutter dine eventyr med:

Og det er ganske vist.

Stanley Opmann

Jeg anklager, blot for lige at slå det fast, ikke kun mig selv for at mangle viden, men også dig, Hans, og alle andre i disse debatspalter. Hvorfor bruger jeg da så meget tid på debatten når jeg på forhånd har konkluderet at ingen af os er i besiddelse af en erkendelse på et tilstrækkeligt niveau til overhovedet at nå frem til noget som helst brugbart? Udelukkende for at balancere...

Selvfølge vil du ikke indrømme at du hverken anerkender statistik eller anden uvildig forskning, men dels står dit indlæg lige lidt højere oppe, og dels har du idag snakket om din egen antidemokratisme.

Besynderligt at du roder rundt i dine argumentation, på denne følelsesbetonede facon.

Er du for eller imod religiøst diktatur Stanley?

Henning Ristinge

Det er sgu for langt ude at folk bevæger sig ud i alle mulige sindsyge konspirationsideer udelukkende for at benægte at der er dybt farlige og reaktionære kræfter (lad os så kalde dem det og ikke som jeg plejer at gøre fascister deres samfundside godt nok er et komplet pendant til traditionel fascisme) løs - også blandt muslimer.

Virkeligheden er at der er kræfter i den muslimske verden som hvis vi gav dem lov ville føre os alle tilbage til en eller anden ny diktatorisk udgave af den sorteste middelalder - og de kræfter skal selv sagt bekæmpes. Men det sidste bør bare aldrig betyde at man drager alle muslimer og folk med muslimsk baggrund over en kam

"Skønt at høre fra en der forstår hvad han snakker om."

Lektor Blomme er ankommet.
Den forsøgsvis intellektuelles første fejltrin. Op på hesten igen.

Henning Ristinge
..."Det er sgu for langt ude at folk bevæger sig ud i alle mulige sindsyge konspirationsideer udelukkende for at benægte at der er dybt farlige og reaktionære kræfter - - "...

Mist svar :
Der er ingen konspirationsteoretikere der benægter at der kan findes islamistiske terrorister m.v. -

Men da Verdens magthavere med flere desværre ofte lyver hurtigere end hestene på Klampenborg kan rende - så må vi Konspirationsteoretikere ofte vende "sagerne" og undersøge om der er løjet eller fusk som f. eks i den aktuelle TerrorTrusselssag.

Kan man ikke finde noget der tyder på fusk - så er det bare ærgeligt at visse af Danmarks Politikere og DF-segmentet endelig har fået deres hedeste terrordrømme opfyldt.
Ligesom det er brandærgerligt at visse politikere komplet uimodsagt - med een mund får lov til at kalde Danskerne til samling omkring Flemming Rose's Muhammed-provokationer - med ordene "Vores Værdier.".

Vi er nok alligevel en del mennesker der ikke anskuer verden som Flemming Rose - Heldigvis.

Skulle der dukke noget mistænkeligt op i den aktuelle terrorsag - så vær i stedet taknemmelig hvis du får lov til at høre om det - Henning og
her er så et link til en spændende og nærmest højaktuel historie - du kan underholde dig med - medens du venter på mere !

http://www.information.dk/196982

Catlow

Der er ingen konspirationsteoretikere der benægter at der kan findes islamistiske terrorister m.v. -

Det er nok en bagatel. Her på information er der rigeligt med vrøvlehoveder der forsvarer islamisme, stalinisme, osv. udelukkende fordi de ikke kan skelne mellem berettiget kritik af islamister, og forsvar for muslimer, kristne der er demokrater.

Du kender det selv i dine diskussioner, når folk bare ikke vil opleve, kun føle, og følelser kan være forræderiske uden logik.

Stanley Opmann

"Virkeligheden er at der er kræfter i den muslimske verden som hvis vi gav dem lov ville føre os alle tilbage til en eller anden ny diktatorisk udgave af den sorteste middelalder..."

Uuuuuuuuuuuh jeg er bange for dem! 10000 skæggede fårehyrder i Pakistan og Afghanistan og et par proselytter hér og dér i Vesten imod USA's forsvarsbudget på 1000 milliarder om året, Israels 1000 dages-hellige-bataljoner, Putins lejemordere, Merkels genoplivede tredje-rige-divisioner osv. Ja minsandten om jeg ikke tror på at fårehyrderne erobrer hele den ganske verden indenfor nogle få år og hugger vore fede hvide halse over, men ganske langsomt, for at tilfredsstille deres (medfødte, skal det siges) sadistiske tilbøjeligheder og nyde synet af det piblende vantro røde blod der flyder i strømme. Ja faktisk tror jeg det er den største trussel imod mig og mit liv og imod verden som jeg overhovedet kan komme i tanker om...

Henning Ristinge

Dine nedladende småracisme over for pakistanere er ikke klædelig Opmann, virkeligheden er at pakistanere er lige så begavde som dig selv, og at der altså er kræfter i deres samfund som bruger denne begavelse og har brugt denne begavelse til dyb reaktionær terrorisme til fordel for oprettelse af et religiøst depoti, Vi bør allire os med den slags pakistanere der tænker som os - og ophøre med at fabrikere undskyldninger eller dækmuligheder for dybt reaktionære og terroristiske kræfter. Reaktionære facistiske kræfter og fordomme og racisme eksistere i alle samfund og i samfund og kulturer hvis position iøvrigt kalder på vore sympati - men reaktion skal altid bekæmpes uanset hvor den stikker sit hæslige ansigt fra

Henning Ristinge

Reaktionære facistiske kræfter og fordomme og racisme eksistere i alle samfund. Derfor også i samfund, folk og kulturer hvis position iøvrigt kalder på vore sympati. Men reaktionen skal altid bekæmpes uanset hvor og uanset om den bærer skæg og kjortel - m.a.o. uanset hvor den stikker sit hæslige ansigt frem (sry)

Opmann er ligeglad med statistik, derfor ved han sikkert ikke at den mest intelligente befolkningsgruppe i USA er pakistanere. I England er det Indere. Herhjemme er det bl.a. Iranere.

Noget kunne tyde på at de landes intelligensreserver forlader deres oprindelige hjemlande, Desværre følger der også en del skidt med.

Kære Hans Hansen,

Her på information er der rigeligt med vrøvlehoveder der forsvarer islamisme, stalinisme, osv. udelukkende fordi de ikke kan skelne mellem berettiget kritik af islamister

nu fører jeg ikke statistik, men jeg har da en klar fornemmelse af, at antallet af indlæg der gør alle muslimer ansvarlige for islamisternes ugerninger, er i klart overtal i forhold til indlæg der påstår at islamistisk adfærd er acceptabel.

Det tilbagevendende problem er jo, at hver gang de nationalt orienterede modstandere af herboende muslimer bliver presset af de overvældende statistiske beviser for at de som gruppe ikke kan karakteriseres som blodtørstige jihadkrigere, så kaster vores rød/hvise korsfarere sig straks over internationale eksempler.

Pakistan er en overvejende muslimsk nation. Pakistan er ikke i krig med noget vestligt land. Pakistan er mistænkt for at stå i ledtog med Al Quaida, Taleban, osv., - ergo er disse mistanker tilstrækkeligt til at bevise at en nation på næsten en milliard er vores fjender, på trods af, at der er højtuddannede pakistanere i højtplacerede stillinger på langt størtseparten af den vestlige verdens mest anerkendte universiteter - bare for at tage et eksempel.

Når vi andre så påpeger det odiøse i, at USA støtter militærkup imod demokratisk valgte venstreorienterede regeringer i mellem- og sydamerika, så er vi jo antiamerikanske, - uden at vi behøver så meget som at beskylde denne adfærd for at være et udtryk for USAs sande kultur.

Kære Sven

Det har jeg heller ikke statistik over, min oplevelse er også baseret på et skøn, hvilket jo intet beviser. Som du nok husker, efter min fejlagtige oplevelse af dig selv, og som jeg naturligvis stadig beklager, oplever jeg stadig at ingen af fløjene forholder sig tilstrækkeligt objektive, ikke mindst at argumenter ofte ikke besvares med med argumenter, men snarere med personangreb, der måske kan forklare vores forskellige oplevelser.

Jeg kan fremlægge statistisk materiale der beskriver indvandrere og efterkommeres forståelse af frihedsrettigheder, såvidt sådan kan laves, men det bryder de værste debattøre sig ikke om, uden de dog er i stand til at fremlægge andet. Istedet forsøges med nedladende bemærkninger og benægtelse af statistisk materiale, sikkert i forsøg på at beholde en slags saglig værdighed.

Så vidt jeg er orienteret er pakistan kun i krig med taleban og al-gueda, og nægter iøvrigt hjælp fra omverdenen. En pakistansk jounalist har netop udtalt til en dansk jounalist med pakistanske rødder, der mener at den al-guedas chefstrateg, den 25 årige Sawahri, en af verdens mest eftersøgte mand, har folk placeret i vesten, og netop nævner Jyllandsposten som et terrormål.

Når så flokken af benægtere her på information hverken vil høre eller se, og bemærker sig selv som antidemokrater, benægter statistik m.m., ja så er det ikke svært at se hvor det bærer hen, nemlig en ny nedtur for oppositionen.

Selvom en given tråd ikke handler om USA's kritisable forhold, så nævnes det ustandseligt, hvilket måske nok indeholder en hvis sandhed, men alligevel er en sammenblanding af emner der ikke kan bruges til meget. Det er ikke bare useriøst, men gør det også langt sværere at kritisere USA i dertil oprettede tråde.

Det samme gør sig også gældende ved kritik af DF, og hvor dette derfor er at sammenligne med at skyde sig selv i foden, og som jeg oplever som følelsespornografi, ofte helt uden logisk sammenhæng.

Det menes at ca. 11 procent af nydanskere, er mere eller mindre antidemokrater, hvilket skulle betyde at der kan være tvivl om ca 21.000 muslimere, men hvor statistiken ikke formår at belyse i hvor høj en grad.

Jeg skulle måske, nævne at det ikke drejer sig om 21.000 terrorister, men nydanskere og efterkommere uden megen forståelse for demokratiske frihedsrettigheder. Hvis man regner forbud mod eksempelvis homoseksualitet, er tallet langt højere nemlig ca 50 procent.

Herboende Iranere er de absolut klogeste, og palæstinesere og somaliere tilhører de værste.

Kære Hans Hansen,

min påtale var naturligvis ikke rettet imod dig, som jeg altid blot har oplevet som en seriøs og hård opponent på områderne islam og indvandrere (respekt!)

Og du har fuldstændig ret i, at samme mudderforhold som jeg påpeger i islamdebatterne, naturligvis også forekommer i f.eks. debatter om USA, og hvis jeg griber hårdt nok i min egen diminutive barm, så tvinges jeg vel også til at indrømme at jeg i ny og næ er røget på den galej.

Men nok om det; - tak for din oplysning om, at 11% af nydanskerne er modstandere af demokrati. Tilgiv mig nu at være lidt polemisk og spørge: hvad var spørgsmålet? og hvad var resultatet for ikke-nydanskere?

Nogle gange ville jeg ønske, at jeg havde den økonomiske basis for at sætte mig sammen med seriøse politiske/filosofiske opponenter og aftale formuleringen af en oppinionsundersøgelse omkring de områder som vi diskuterer, for problemet er jo, at 99,9% af alle de undersøgelser er tendentiøst formuleret (i spørgsmålene), at hver undersøgelse ofte jun stiller halvdelen af de relevante spørgsmål, eller kun interviewer den ene af to relevante parter.

Anyhow, - jeg afviser ikke at 11% af herboende muslimer er modstandere af demokrati, - spørgsmålet er, om de er modstandere af, at de selv har stemmeret? ;-)

Ligesom jeg godt kunne lide at vide, hvor mange gammeldanskere der er enige i, at alle danske statsborgere over 18 år, uden retslig fradømmelse af myndighed og dømmevene, bør have stemmeret ... ;-)

... over to you, my dear (eller "møjdyr", - som det staves på nydansk ;-)

Kære Hans Hansen,
tak for en interessant link, - den bekræfter vel nogenlunde mine fordomme om både indvandrere, efterkommere og oppiniosundersøgelser ;-)

Vi kan så konstatere, at 11% af indvandrere/efterkommere mener at dansk lovgivning burde være mere i overensstemmelse med Sharia, - men spørgsmålet er så, om de accepterer at det vil kræve en demokratisk afgørelse at sikre dette, eller om de forventer at det skal ske med magt ... ;-)

... som jeg nævnte: det var meget nemmere hvis de satte dig og mig til at formulere spørgsmålene til de undersøgelser, - så ville polemikken være overstået på forhånd ;-)

Kære Hans Hansen,
tak for en interessant link, - den bekræfter vel nogenlunde mine fordomme om både indvandrere, efterkommere og oppiniosundersøgelser ;-)

Vi kan så konstatere, at 11% af indvandrere/efterkommere mener at dansk lovgivning burde være mere i overensstemmelse med Sharia, - men spørgsmålet er så, om de accepterer at det vil kræve en demokratisk afgørelse at sikre dette, eller om de forventer at det skal ske med magt ... ;-)

... som jeg nævnte: det var meget nemmere hvis de satte dig og mig til at formulere spørgsmålene til de undersøgelser, - så ville polemikken være overstået på forhånd ;-)

Ha ha Sven. Bortset fra statistik er ufattelig tør og fyldt med de sædvanlige muligheder eller farer for manipulation, er der ikke mange andre der bare nærmer sig noget der ligner saglighed.

Men nu vil jeg gå i seng - go' nat ;-)

Henning Ristinge

Tak for det fremragende link Hansen. Jeg vil dog anføre at en vis imødekommenhed over for dele af det der omtales som sharia lov ikke nødvendigvis behøver indskrænke rettigheder for nogen. Jeg ville her have ønsket at man havde været mere specifik hvad det er de der 11% gerne ville ha. Jeg er ret sikker på at en del af de enkelte af svarerne havde i hovedet ikke ville kunne bringe mit pis synderligt i kog og at mere specifikke spørgsmål ville nedbringe procentsatsen en hel del.

Sven Karlsen skriver: "Når vi andre så påpeger det odiøse i, at USA støtter militærkup imod demokratisk valgte venstreorienterede regeringer i mellem- og sydamerika, så er vi jo antiamerikanske, - uden at vi behøver så meget som at beskylde denne adfærd for at være et udtryk for USAs sande kultur."

Er vi nu ikke kommet lidt rigeligt langt væk fra kernen i sagen? Frisch og nogle andre debattører må nu ud af busken og melde klart ud, om de virkelig mener:

1) At PET og FBI har opfundet denne sag, hvor en af de anklagede i øvrigt har tilstået dele af anklageskriftet, herunder at ville udføre et angreb på JP?
Men det var måske under tortur?

2) At Rose og Westergaard har fortjent at blive udsat for terror, fordi de har forulempet muslimske værdier?

3) At man er fjende af islam, hvis man tager afstand fra yderligtgående muslimske organisationer?

For hvis det bare på et af spørgsmålene er det, I står for, er I udenfor enhver pædagogisk rækkevidde. I givet fald anbefaler jeg jer at udvandre til fx. Pakistan, Afghanistan eller hvor I nu mener, at opinionen åpasser til jeres synspunkter!

Sider