Læsetid: 5 min.

Våbenfirma med egen nøgle til Downing Street 10

Den britiske våbengigant BAE Systems anklages af bagmandspolitiet for at have bestukket sig til store kontrakter i udlandet - det vil i givet fald ikke være første gang, det er sket i forståelse med Storbritanniens premierminister
3. oktober 2009

Storbritanniens rigsadvokat har på anbefaling fra det britiske bagmandspoliti besluttet, at der skal rejses tiltale imod den britiske våbengigant BAE systems, der mistænkes for at have udbetalt bestikkelsessummer i millionstørrelse som middel til at opnå kontrakter i udlandet.

Bagmandspolitiet har brugt over et år på at granske BAE's våbenhandler med lande som Tanzania, Tjekkiet, Rumænien og Sydafrika, og nu står selskabet til en klækkelig bøde, der kan løbe helt op i én milliard pund.

En sideløbende undersøgelse af BAE's våbensalg til Saudi-Arabien i 2007 blev opgivet med henvisning til »nationale sikkerhedsgrunde«, efter at det er kommet frem, at den daværende premierminister, Tony Blair, personligt gav denne aftale sin velsignelse.

Respektabel bestikkelse

I britisk erhvervsliv har der altid været en særlig skole, der var af den opfattelse, at der ingen skam er i at smøre for at få tingene til at køre, hvis bestikkelse er uomgængeligt for at hale store eksportordrer i land og beskytte nationale arbejdspladser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu