Læsetid: 1 min.

Gorbatjov og Bush i Berlin før årsdag

Markeringen af 20-års-dagen for Murens fald den 9. november blev indledt i Berlin i weekenden, hvor den tidligere sovjetleder Mikhail Gorbatjov, den tidligere amerikanske præsident George Bush og tidligere forbundskansler Helmut Kohl mindedes deres gode indbyrdes forhold...
Udland
2. november 2009

Markeringen af 20-års-dagen for Murens fald den 9. november blev indledt i Berlin i weekenden, hvor den tidligere sovjetleder Mikhail Gorbatjov, den tidligere amerikanske præsident George Bush og tidligere forbundskansler Helmut Kohl mindedes deres gode indbyrdes forhold. »Mikhail Gorbatjov og George Bush var Tysklands vigtigste partnere,« sagde den 79-årige Kohl, der i dag sidder i kørestol på grund af en brækket hofte, til de 1.800 tilstedeværende politikere og diplomater - deriblandt forbundskansler Angela Merkel samt tidligere politiske ledere fra Ungarn og Polen, Miklos Nemeth og Tadeus Mazowiecki. Den særlige mindeaften var optakt til en uge med en række begivenheder i den tyske hovedstad. Bl.a. vil Merkel ved en 'Frihedens Festival' på årsdagen være vært for Gorbatjov, Polens Lech Walesa samt Storbritanniens premierminister Brown og Frankrigs og Ruslands præsidenter, Sarkozy og Medvedev. ritzau/AFP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her