Nyhed
Læsetid: 1 min.

Københavnske pædagoger strejker i dag

Pædagoger i København nedlægger arbejdet i dag. Det sker i protest mod, at man sløjfer den såkaldte kompensationsordning til dårligt placerede institutioner
Den såkaldte kompensationsordning står til at blive fjernet, og det er pædagogerne i København så utilfredse med, at de har nedlagt arbejdet i dag. Det vil ramme omkring 330 daginstitutioner.

Den såkaldte kompensationsordning står til at blive fjernet, og det er pædagogerne i København så utilfredse med, at de har nedlagt arbejdet i dag. Det vil ramme omkring 330 daginstitutioner.

Jakob Boserup

Udland
10. november 2009

Tusindvis af forældre i København har i dag behov for babysittere til at se efter poderne.

Det sker, fordi pædagogerne efter planen nedlægger arbejdet på omkring 330 daginstitutioner i protest mod, at den såkaldte kompensationsordning står til at blive fjernet.

Ordningen er en pulje, der uddeles til gamle institutioner, hvis bygninger ikke er hensigtsmæssige i forhold til børnepasning, så børnene i institutionen for eksempel skal følges over en vej for at komme på legepladsen.

»Institutioner, der er fordelt på fem etager i gamle bygninger, har brug for kompensationspengene for at kunne ansætte ekstra medarbejdere, hvis personalet ikke skal løbe rundt,« siger Jan Hoby, næstformand i Landsforeningen for Socialpædagoger. Fjernelsen af kompensationsordningen betyder en besparelse på 47,7 millioner kroner.

Hvis besparelsen ramte alle institutioner, ville det betyde, at 75.000 kroner blev skåret af budgettet.

Men når besparelsen ikke bliver spredt ud, vil nogle institutioner skulle spare helt op til 15-20 procent på deres budget.

Trussel hjalp ikke

Jan Hoby peger på, at det er sandsynligt, at arbejdsnedlæggelsen vil brede sig til de selvejende institutioner, hvis besparelserne ikke sløjfes.

Pædagogerne vedtog nedlæggelsen af arbejdet på et ekstraordinært møde for tillidsrepræsentanter i går. De havde håbet, at truslen om en arbejdsnedlæggelse ville presse Børne- og Ungdomsudvalget, der mødtes i går eftermiddag, til at opretholde ordningen.

Men efter mødet oplyste børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF), at udvalget ikke blev enig om at droppe besparelsen.

I stedet skal partilederne på rådhuset nu senere tage stilling. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her