Baggrund
Læsetid: 2 min.

USA's sladderpresse til angreb på familien Obama

Presset på USA's første familie er stort på mange fronter. Ud over at være i krig med Fox News og republikanerne har sladderpressen også kastet sig over Barack og Michelle Obama
Talkshow-dronningen Oprah Winfrey har støttet Obama fra begyndelsen, men er der nu splid i inderkredsen? Det siger rygterne i sladderpressen i USA.

Talkshow-dronningen Oprah Winfrey har støttet Obama fra begyndelsen, men er der nu splid i inderkredsen? Det siger rygterne i sladderpressen i USA.

Stephen Morton

Udland
9. november 2009

WASHINGTON DC - Kan det virkelig passe, at Michelle Obama er jaloux på Oprah Winfrey og også giver hende skylden for, at Chicago ikke blev olympisk værtsby? Og har præsidentfruen sagt, at Oprah »var så pinlig, at hun kastede skam på præsidenten« med sin udadvendte opførsel i København? Eller hvad med rygtet om, at USA's mest populære førstedame nogensinde er begyndt at drikke mere, end hvad godt er?

Og hvad med præsidenten selv? Råbte han i sidste uge opgivende af sin stab, »hvorfor hader alle mig, hvorfor?« Og fik dette udbrud Michelle til at forlade rummet med tårer løbende ned ad kinderne?

Well - vi ved det selvfølgelig ikke, men ingen af de ovenstående rygter lyder umiddelbart sandsynlige, og kilder i præsidentens inderkreds trækker da også blot på skuldrene af den massive rygtestrøm: »Ærligt talt har både Michelle og Barack Obama rigeligt at se til af seriøse anliggender til, at de overhovedet bemærker disse affaldspublikationer,« siger en ansat i Det Hvide Hus' presseafdeling til Information.

Ynkeligt er ordet

De store sladderblade udkommer en gang om ugen og bringer typisk endeløse historier om Hollywood-berømtheders interne trakasserier. Men på det sidste er frekvensen af Obama-historier steget dramatisk i takt med, at præsidentens popularitetstal kryber nedad, og kritikken af ham stiger.

Det Hvide Hus' beslutning om at erklære en boykot af USA's mest populære tv-station, Fox, har heller ikke hjulpet. Den konservative kanal er godt nok nådesløs i sin kritik af præsidenten, men alligevel ses beslutningen som desperat og støttes ikke engang af konkurrerende medier, hvis devise er, at man ikke kan vide, hvem en præsidentiel boykot kan ramme næste gang.

»Amerikanerne svømmer i et hav af liberale medier, ABC, CBS, PBS, CNN, MSNBC og dertil kommer New York Times, Washington Post og hele Hollywood. Fox kritiserer præsidenten ud fra et konservativt grundlag, og så skriger Det Hvide Hus boykot og forfølgelse. Ynkeligt er ordet,« skriver kommentator Charles Krauthammer i sin faste klumme i Washington Post .

Obama: Jeg er ret tough

Om det er desperation, der har fået præsidenten til at miste sin berømte kølige og tilbagelænede facon, er svært at vide. På et borgermøde i New Orleans i sidste uge reagerede præsidenten godt nok overrasket, men imidlertid relativt cool, mente de amerikanske medier, da Terence Scott, en tiårig skoledreng, spurgte ham om, hvorfor så mange amerikanere »hader Dem«?

»Well, jeg er jo valgt af en hel del mennesker, så det er ikke alle, som hader mig. Men ved du hvad, hvis du ser meget tv, så kan det godt virke som om, alle mennesker er meget ophidsede for tiden. Når det er hårde tider som nu, så får jeg nok noget af skylden, og det hører ligesom med til jobbet. Men you know, jeg er en ret tough guy,« svarede præsidenten, der til slut præsterede noget, der lignede et smil.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her