Læsetid: 1 min.

Connie Hedegaard træder af som leder af klimatopmøde

Ansvaret for at bringe en international klimaaftale i mål ligger hos statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Han overtager formandstolen fra Connie Hedegaard
Ansvaret for at bringe en international klimaaftale i mål ligger hos statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Han overtager formandstolen fra Connie Hedegaard
Udland
16. december 2009

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) overtager formandsrollen ved klimatopmødet i København fra topmødeminister Connie Hedegaard (K). Det oplyser FN's klimachef, Yvo de Boer.

Løkke indtager formandsstolen, samtidig med at klimaforhandlingerne går ind i sin afsluttende fase med forhandlinger på allerhøjeste politiske niveau. Ifølge Statsministeriet har 119 stats- og regeringschefer meldt sin ankomst i Bella Center i de sidste dage af klimatopmødet, som slutter fredag.

- Med så mange stats- og regeringschefer, som er ankommet, er det passende, at det er den danske statsminister, som præsiderer, siger Hedegaard til forsamlingen i Bella Center.

Connie Hedegaard kan dog ikke slappe af og holde fri, selv om hovedansvaret for FN-forhandlingerne nu ligger på skuldrene af Lars Løkke Rasmussen. Hedegaard er således udpeget som "speciel repræsentant" for det danske COP15-formandskab og vil derfor fortsat spille en hovedrolle i klimaforhandlingerne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

" Med så mange stats- og regeringschefer, som er ankommet, er det passende, at det er den danske statsminister, som præsiderer, siger Hedegaard ..."

Ah, mon ikke det snarere er fordi de nu går ind i julefrokost-fasen ? Hik, skål !

Connie Hedegaard træder af som leder af klimatopmøde, hvorfor kan alle de idioter ikke følge hendes eksempel og gå af som ministre, der er ingen som seriøst kan have noget respekt for denne regering mere.

god disposition.
Det er jo fadølsfasen som påbegyndes nu.