Læsetid: 1 min.

DONG dropper kulkraft i Greifswald

Manglende politisk opbakning fra tysk delstat får elselskabet til at skrinlægge det kontroversielle projekt. Nu skal der fokuseres på andre løsninger, siger DONGs administrerende direktør. Grønne og borgergrupper jubler
12. december 2009

Så skete det, mange havde forudset: Det statsejede danske DONG Energy opgiver definitivt sine planer om at opføre et 1.600 megawatt stort kulkraftværk ved Greifswald på den tyske østersøkyst. Tre år efter den første planlægning besluttede DONGs bestyrelse i går at skrinlægge projektet.

»Baseret på signaler fra delstatsregeringen i Mecklenburg-Vorpommern tror DONG Energy ikke længere på, at projektet har den nødvendige politiske opbakning. Efter at den oprindelige projektansøgning blev indgivet for tre år siden, har sagsbehandlingen kun bevæget sig meget langsomt fremad og uden nogen udsigt til en beslutning i nær fremtid,« hedder det i en pressemeddelelse fra energiselskabet.

Begejstring

I nærområdet i Tyskland var der i går begejstring over budskabet blandt de miljø- og borgergrupper, der i flere år har protesteret mod det planlagte kulkraftværk.

»Vi er utrolig glade. Det er en stor dag for klimaet og for det danske selskab. DONG Energy er hjertelig velkommen tilbage, hvis de vil bygge vindmøller her,« siger Oskar Gulla, formand for borgerinitiativet Kein Steinkohlekraftwerk Lubmin, til Information.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu